pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 04.05.2023 22:14:44

Slovenci še enkrat premagali Madžare

Domen Jančič
Slovenska hokejska reprezentanca je danes v Budimpešti odigrala deveto, predzadnjo pripravljalno tekmo pred bližnjim svetovnim prvenstvom elitne skupine v Rigi. Slovenija je proti vzhodnim sosedom dosegla še eno zmago, po sredini s 4:0 je danes slavila s 4:2 (2:1, 0:1, 2:0).

Na sredini tekmi je moštvo slovenskega selektorja Matjaža Kopitarja stare znance - obe ekipi sta si uvrstitev na elitno SP zagotovili lani na drugoligaškem SP v Ljubljani - premagala prepričljivo, brez prejetega zadetka.

Tudi na današnjem obračunu je bil začetek podobne. V vratih je priložnost tokrat dobil Gašper Krošelj (na prvi je branil Luka Gračnar), v prvi tretjini pa sta za gola poskrbela Blaž Tomaževič (10.) in Jan Drozg (18.). Pred tem so Madžari povedli ob številčni prednosti v deveti minuti.

V drugi tretjini so gostitelji izenačili z edinim zadetkom v 34. minuti, a je bila zadnja nato spet slovenska. Zmago pa so si zagotovili v zadnjih minutah, ko je najprej v 58. zadel Tadej Čimžar, dobro minuto pozneje, ko so Madžari z vrat potegnili Miklosa Rajhno, pa je bil uspešen še Blaž Gregorc in postavil končnih 4:2.


Slovenija je prejšnji teden igrala dve pripravljalni tekmi v gosteh proti Franciji. Obe je izgubila, na prvi s 3:4, na drugi pa z 1:2.

Pred tem je na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko. Ti tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi tekmi v Beljaku je Avstrijo premagala s 5:3.

Slovenski hokejisti bodo po današnji tekmi v Budimpešti zadnjo testno tekmo pred odhodom na SP imeli 9. maja, ko se bodo v Koebenhavnu pomerili z Danci.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

Značke: hokej, reprezentanca, risi

Članki iz rubrike