pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 19.04.2024 21:06:50

Slovenski hokejisti še drugič boljši od Poljakov

Edo Terglav
Luka Vovk
Slovenska hokejska reprezentanca je dobila tudi drugo prijateljsko tekmo proti Poljski pred bližnjim svetovnim prvenstvom divizije I (skupina B). V Bytomu je še drugič premagala domačo izbrano vrsto. Po četrtkovi zmagi z 2:0 je bila danes boljša s 3:1 (1:0, 0:1, 1:1).

Slovenci so tako po štirih od šestih pripravljalnih tekem pred SP še neporaženi. Prejšnji teden so Avstrijo v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Slovenski selektor Edo Terglav je pred potjo na Poljsko naredil prvi rez v ekipi in skrajšal seznam igralcev, ki kandidirajo za nastop v Bolzanu. Zahvalil se je Žigi Urukalu, Jaki Sodji in Martinu Bohincu.


V Bytomu je na prvi tekmi branil Gašper Krošelj, danes je priložnost dobil Žan Us. Svoje delo je opravil zelo dobro, dobil je le en gol in spravljal v obup Poljake, ki se pripravljajo na nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine na Češkem.

V napadu je v prvi tretjini za Slovenijo zadel Marcel Mahkovec (16.), ko je iz bližine spretno premagal vratarja Tomasa Fucika. Poljaki so v drugi tretjini prišli do izenačenja, a je nato tehtnico v zadnji tretjini na slovensko stran najprej prevesil Blaž Tomaževič z golom ob številčni prednosti v 47. minuti. Poljaki so sicer tudi do konca tekme imeli rahlo terensko premoč in enkrat tudi igralca več, a je Slovenija zdržala, 65 sekund pred koncem pa je nato Robert Sabolič izkoristil poskus gostiteljev, da bi brez vratarja prišli do izenačenja, ter postavil končnih 3:1.

Do SP, ki se bo v Bolzanu začelo 28. aprila, Slovence zdaj čakata le še dve testni tekmi s Francijo, ki bo Slovenijo gostila v Cergyju 24. in 25. aprila.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike