sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

bk
bk
0 25.11.2014 08:58:12

Muršak navdušil v derbiju z SKA-jem (video)

vszi
Na prvi dan v novem tednu je CSKA doma v derbiju premagal prav tako mogočni SKA iz St. Peterburga, srečanje pa je minilo v duhu spomina na včeraj preminulega trenerja Viktorja Tihonova.

Ruski in pa na sploh hokejski svet je včeraj pretresla novica o smrti trenerja Viktorja Tihonova in tudi vsa srečanja v ligi KHL so minila v senci spomina na legendo. Prav na vseh tekmah so se Tihonovu poklonili z minuto molka, vsi igralci pa so na svojih dresih nosili žalne črne pentlje. V Moskvi so ob poklonu legendi sodelovali tudi predstavniki častne čete ruske vojske.

Še posebej je bila tekma težka za enega od napadalcev moštva iz St. Peterburga, saj ima to moštvo v svojih vrstah vnuka legende ruskega hokeja, ki so ga starši poimenovali prav po njegovem dedku, Viktorju Tihonovu. Čeprav je Viktorjeva družina doživela pretres, pa se je 26-letni hokejist, ki se je rodil v Rigi, a celo življenje nato živel v Moskvi, na ledu vseeno pridružil svojim soigralcem in se celo dvakrat vpisal med strelce.

781-23-viktor tihonov mlajsi vszi
vszi


Kot rečeno, so se zmage na koncu veselili Moskovčani, ki so z izidom s 5:3 prvič to sezono ugnali najbogatejši klub v ligi KHL in se samo še bolj utrdili na vrhu lestvice celotne lige.

Slovenski hokejist Jan Muršak se je tudi tokrat vpisal v strelsko statistiko. V 30. minuti je zelo lepo podal za vodstvo s 3:2, nato pa je spet z zelo natančno namerjenim strelom po le 38 sekundah tretje tretjine zadel za vodstvo s 4:3.

mursak vszi
vszi


Jan je na ledu prebil dobrih 14 minut, enkrat ustrelil na gol, blokiral je en strel in dobil devet od 11 sodniških metov.

Danes zvečer bosta aktivna še ostala kluba, kjer si kruh služijo slovenski hokejisti. Bratislavski Slovan bo gostil Lokomotivo, Medveščak pa Vitjaz.

Galerija

Članki iz rubrike