sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 24.02.2015 08:00:47

Rodmanu zapestje naravnali tudi z utežmi

Grega Wernig
Lunatum je nov medicinski izraz, ki ga bomo v teh dneh pobližje spoznali. Za to je kriv David Rodman, ki ga danes ob 11. uri čaka operacija levega zapestja, kjer se nahaja koščica lunatum, katere izpah je utrpel na nedeljski tekmi Graza.

Večer se je za njegove črne panterje odlično končal. Moštvo z avstrijske Štajerske je na šesti tekmi v kvalifikacijski skupini lige EBEL vknjižilo še četrto zmago, brez prejetega zadetka je s 3:0 odpravilo Innsbruck in se še malo bolj približalo končnici. 

855-24-david rodman bolnisnica psno
osebni arhiv Davida Rodmana

Slovenski napadalec, ki se je v Gradec s Švedske preselili sredi januarja, se je tudi v nedeljo v statistiko vpisal s podajo za vodstvo z 2:0 v 32. minuti, a veselje našega olimpijca so nedolgo zatem zamenjali jeza, bolečina in razočaranje. David je namreč utrpel izpah koščice v levem zapestju. 


NI BILO UMAZANO 

david rodman ap
Arsen Perić

"S ploščkom sem se znašel v kotu ob ogradi, kjer me je nasprotni igralec zbil. Nalet sem pričakoval, videl sem ga in ni šlo za umazano potezo. Ujel sem se na roko in jo hkrati nabil ob ogrado, zapestje se je ob tem povsem obrnilo in prišlo je do izpaha," nam je včeraj popoldne z bolniške postelje v graški bolnišnici potek nesrečnega dogodka opisal 31-letni Rodinčan, ki je bil celoten pogovor kljub vsemu precej dobro razpoložen. 
"Takoj sem vedel, da ni vse v redu. Pred tremi sezonami sem si zlomil desno zapestje, mislil sem, da se je tudi zdaj zgodilo to," je nadaljeval. 

To je trajalo le kratek čas, ponoči mi ni bilo treba spati v tem položaju.

'JOKATI' NE MISLIM 

Da ne gre za enako poškodbo, so pokazale že prve preiskave na urgenci. Tam so mu izpahnjeno koščico naravnali, roko začasno povili s športnim mavcem ter jo obesili. Da, prav ste prebrali, obesili. "Na tri prste sem za nekaj ur dobil kavlje, na nadlaket pa so mi obesili štiri uteži. Roko so na tak način raztegnili, da je vse sedlo na prava mesta. To je trajalo le kratek čas, ponoči mi ni bilo treba spati v tem položaju," je v lahkotnem tonu pojasnil krilni napadalec, ki je na svojem profilu na facebooku objavil fotografijo z nenavadnim motivom. "Kaj naj rečem. Nekako se mi je zdelo smešno," je z nasmeškom pojasnil optimistično naravnani David: "Kako pa naj to vzamem? 'Jokati' ne mislim, nima smisla." 


DRUGO MNENJE 

855-1-david rodman ap
Arsen Perić

Sprva so risu zdravniki povedali, da bo moral že v ponedeljek leči na operacijsko mizo, toda mlajši od bratov Rodman se ni dal takoj prepričati, da je to najboljša rešitev. "Prosil sem za drugo mnenje. Tako sem poklical tudi našega reprezentančnega zdravnika doktorja Stražarja," je pojasnil.
A diagnoza je ostala enaka, vsi zdravniki menijo, da je operacija najboljša rešitev za dano situacijo: "Če bo uspešna, pravijo, da jo bom odnesel brez posledic. Brez nje bi imel v prihodnje lahko težave." 

Bolj jasna prognoza bo sledila po današnjem posegu, v prvih napovedih pa je že izvedel, da se verjetno ne bo mogel izogniti šesttedenski nošnji mavčne obloge. "V zapestje mi bodo ustavili še dva vijaka, ki ju bodo pozneje morali še odstraniti." 

67 DNI 
Če je zdaj za Graz, kjer so zanj tudi v tem primeru zelo dobro poskrbeli in mu bivanje v bolnišnici naredili kar se da prijetno, naš dolgoletni reprezentant izgubljen, pa bo vse slovenske hokejske privržence v prihodnje zanimalo, ali bo lahko David maja na voljo selektorju Matjažu Kopitarju. Prvo tekmo bo na SP elitne divizije Slovenija z Belorusijo odigrala 2. maja, to je čez natančno 67 dni. 

Napovedi niso optimistične, a vseeno upam, da se bo nekako izšlo. A želje so nekaj, realnost pa drugo.

"Težko karkoli rečem. Želim si igrati v Ostravi, a ne morem trditi, da bom. Zdravniki pravijo, da me po šestih tednih z mavcem čakata vsaj še dva tedna fizioterapije, vse skupaj gre za osem tednov," se realnega stanja zaveda naš sogovornik: "Napovedi niso optimistične, a vseeno upam, da se bo nekako izšlo. A želje so nekaj, realnost pa drugo." 

855-24-david rodman OBREZ ap
Arsen Perić

VSAJ MARCELU GRE NA BOLJE
Da se je David poškodoval le dobrih deset dni po tem, ko je podobna usoda doletela njegovega starejšega brata Marcela – spomnimo se, da si je slednji živec pod kolenom poškodoval na prvi tekmi Celovčanov v kvalifikacijski skupini –, je neverjetno. Naš sogovornik pa pravi, da je zdravstveno stanje brata vseeno veliko bolj spodbudno. "Ravno danes (ponedeljek, op. p.) mi je dejal, da bo prvič poskusil drsati. Mislim, da bo Marcel kaj kmalu že povsem aktiven, in vesel sem, da se vsaj pri njem obrača v pozitivno smer," je še dodal David Rodman, ki upa, da ga bodo že čez nekaj dni spustili v domačo oskrbo. A kot smo že zapisali, bo tudi to bolj jasno, potem ko bo prestal operacijo. 

Članki iz rubrike