benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 19.03.2015 12:07:27

Legionarji: Kdo še, kdo ne

vszi
Prvega aprila se bodo uradno začele priprave naše članske reprezentance na svetovno prvenstvo elitne divizije. Nekateri hokejisti bodo nanje verjetno prišli neposredno iz klubov ali šele v drugi polovici meseca, medtem ko bodo drugi risi Matjažu Kopitarju na voljo že od prvega dneva.

Težko je verjeti, da se bo med slednjimi znašel trenutno zelo uspešen Jan Muršak, ki lahko danes z zmago CSKA-ja v Moskvi že pride do finala zahodne konference lige KHL.

Zaenkrat v drugi ruski ligi VHL dobro kaže tudi branilcu Andreju Tavžlju. Njegov Neftekamsk je v prvem krogu končnice s 4:2 odpravil Kurhan, v drugem krogu pa je sinoči z zmago s 4:1 nad Permom v drugem krogu končnice povedel s 3:1 v zmagah. 

METLA SPARTE
Na Češkem so zelo dobre volje pri praški Sparti Roberta Saboliča, ki se je v polfinale uvrstila z metlo proti ekipi Hradec Kralove.

Mlada Boleslav Mitja Robarja in Luka Vidmarja kot tudi Pardubice Roberta Kristana in Blaža Gregorca so se uspešno prebile čez dodatne tekme za uvrstitev med osmerico.

robar
vszi

Pardubice je po prvih treh tekmah slabo kazalo, saj so v seriji proti Litvinovu zaostajale z 0:3, a so s 3:2 po podaljšku dobile četrto tekmo in povečale svoje upanje na preboj med četverico. 
Mlada Boleslav v seriji proti Trincu prav tako zaostaja z 1:3, tretjo tekmo je sinoči na domačem ledu izgubila z 1:2. Peti tekmi moštvi čakata v petek.

Daleč pa v najboljši slovaški ligi ni prišel kapetan reprezentance Tomaž Razingar, saj je njegov Trenčin v četrtfinalu proti Banski Bystrici dobil le eno tekmo.

URBASOVIM V PRVO NI USPELO
Na Švedskem se Västeråsu Jana Urbasa v finalu najboljših dveh moštev rednega dela v drugi ligi žal ni uspelo neposredno prebiti v elitno ligo. Serija proti Karlskroni je bila zelo napeta, a je s 3:1 v zmagah pripadla slednji. Urbasovo moštvo ima še vedno priložnost, da se prebije v elitno ligo (ta se bo razširila na 14 ekip), na poti do tega mu stoji Rögle, ki je prvi obračun v torek (igra se na štiri zmage) dobil s 4:3 (Jan je podal za izenačenje na 1:1).

urbas
vszi

V deželi treh kron se še vedno borita tudi Žiga Pavlin (AIK) in Aleš Kranjc (Södertälje), a onadva za obstanek v ligi allsvenskan. Po treh krogih (od desetih) so lahko bolj zadovoljni pri Pavlinu, saj so trikrat slavili, v prvem krogu so s 3:0 premagali tudi Södertälje, ki pa je ob tem vknjižil še en poraz in eno zmago.

kranjc vszi
vszi

GOLIČIČ ŽE V FINALU
V Franciji pa imamo Slovenci enega predstavnika že v finalu, vanj se je s 4:1 v zmagah nad Dijonom (ta je v četrtfinalu odpravil Grenoble Mitja Šivica) uvrstil Gap Boštjana Goličiča. Možnosti, da se vplete v boj za naslov prvaka, pa ima še vedno četverica slovenskih oklepnikov, a bo moral Epinal Andreja Hočevarja, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška in Gašprja Sušanja pokazati več, saj trenutno s 3:2 v zmagah vodi Angers, ki je v četrtfinalu odpravil Briançon Jake Ankersta in Gašperja Cerkovnika.

golicic vszi
vszi

KRALJ IN PINTARIČ OD 0:3 DO 4:3
Izreden podvig pa je v Kazahstanu uspel Beibarisu iz Atiraua, kjer igrata Matic Kralj in Matija Pintarič. Beibaris je namreč v četrtfinalu v seriji proti Almatiju izgubljal že z 0:3, a se je moštvo dveh Slovencev s štirimi zaporednimi zmagami prebilo v polfinale, kjer ga čaka Arlan.

Že dalj časa pa so klubskih obveznosti prosti risi Rok Tičar, Žiga Jeglič, Sabahudin Kovačević, Miha Verlič in Marcel Rodman, ki zdaj trenirajo samostojno, David Rodman pa zaradi poškodbe roke še naprej ostaja na seznamu tistih, ki jih je Kopitar že skoraj dokončno prečrtal za majski nastop v Ostravi.

Članki iz rubrike