pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ue
ue
0 28.06.2015 08:11:27

Kopitar: Morda pa naslednje leto kar ves teden

Nikola Miljković
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar bo imel tokrat nekoliko več počitnic kot v zadnjih letih. Ker se njegova ekipa ni uvrstila v končnico lige NHL, je imel malo več časa, a poletje bo kratko. Na Bledu, kjer je priredil tradicionalni dobrodelni turnir v golfu, je tako tudi že pogledoval proti koncu poletja in novi sezoni z Los Angelesom.

"Malo bolj sem bil vpleten kot v zadnjih letih. A sem novopečeni očka, tudi to je ena ovira, nekaj časa mi je vzelo SP... Sicer pa se je zelo težko vklopiti v organizacijo, saj to ni stvar enega tedna ali dveh, ampak dveh mesecev," je o turnirju na Bledu in o svoji vpletenosti vanj povedal Kopitar.

"Nekaj dodaš, nekaj vzameš. Baza oziroma prvi program se ne bo spreminjal, so stvari, ki delujejo in ne bomo odkrivali tople vode," o svojih pripravah oziroma načinih priprav na novo sezono, kjer za zdaj tudi še ne bo brata Gašperja, s katerim se ponavadi pripravlja na nove sezone, dejal zvezdnik Los Angelesa. Prek luže bo odpotoval v začetku septembra.

Njegova ameriška ekipa je v teh dneh sklenila sodelovanje z Milanom Lucicem, kanadskim hokejistom srbskih korenin, ki je nazadnje igral za Boston. "Poznam ga samo kot hokejista, osebno ne, a je zelo dobra okrepitev za naš klub. Letos je bilo sicer veliko dogajanja, morda tudi kaj iz v narekovajih nezdravih razlogov .. se zgodi, moramo gledati naprej in skušati spet osvojiti pokal," se je Kopitar nekoliko dotaknil še nehokejskega dogajanja v in ob klubu.

kopitar anze
Nikola Miljković

Zanj bo prihodnja sezona pomembna tudi zaradi pogodbe, saj se mu v Los Angelesu s sezono 2015/16 izteka zadnje leto, za zdaj pa se še ne obremenjuje s tem, kako bo v prihodnosti: "Morajo se še postaviti neke domine, potem pridem na vrsto jaz. Sicer pa imam časa celo sezono. Če bi se uredilo na začetku, bi bilo idealno, ker je potem veliko lažje."

Počitnic za Kopitarja ne bo prav veliko. Na suhem se že pripravlja na novo sezono, a ima majhnega otroka, tako da je obveznosti tudi doma več. Kljub temu bodo našli nekaj dni za sprostitev na plaži. V bližnjih prihodnosti bo šel na Jadran, pošalil pa se je, da bo kmalu prišel do celega tedna dopusta: "Lani je bilo pet dni, letos bo šest, morda bo naslednje leto ves teden."

Letos pa se bo prvič preizkusil tudi v vlogi aktivnega udeleženca svojega tabora; pripravljajo ga na začetku avgusta, že zdaj pa so v njegovi organizacijski ekipi povedali, da nimajo več prostih mest, razen morda za kakšnega mladega vratarja. Kopitar je dejal, da bo skušal kar največ časa tudi sam preživeti z mladimi igralci, saj bo tudi to zanje velika spodbuda.

Da pa ne bo poletje povsem hokejsko in družinsko obarvano, skrbi nogomet. Kopitar namerava spremljati tudi evropske nastope Maribora, bil je gost že na zadnji tekmi Mariborčanov v prejšnji sezoni, ko so proslavili naslov prvakov, navijači pa so ga lahko pozdravili tudi na reprezentančni tekmi z Anglijo: "V Mariboru imam veliko kolegov in so me povabili. Bila je zadnja tekma v DP, na roko mi šlo tudi, da so se mi podpisali na dres, ki ga bomo licitirali. Na tekmi v Stožicah pa še nisem bil, pa tudi reprezentance v živo še nisem gledal. Vzdušje je bilo fantastično, le škoda, kako se je izteklo."

Članki iz rubrike