evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 07.09.2015 09:33:23

Liga KHL: Muršak drugi podajalec lige

Profimedia
Za CSKA-jem Jana Muršaka je uspešnih nekaj dni, saj so Moskovčani v ligi KHL vknjižili novi zmagi, pri katerih se je dobro odrezal tudi hitri Mariborčan.

CSKA je v petek zvečer najprej s 4:1 doma premagal Nižnekamsk, Jan pa je podal pri dveh golih. Na tem srečanju je igral slabih 15 minut, ob dveh strelih na gol pa je dobil še 11 od 18 sodniških metov.

Včeraj se je v Moskvi ustavil še Traktor iz Čeljabinska, ki je rusko prestolnico zapustil praznih rok, CSKA je slavil s 3:0. Jan je igral dobrih 17 minut, v tem času trikrat streljal na gol, dobil 12 od 20 sodniških metov in v 26. minuti v power playu podal za vodstvo z 1:0.

Muršak je na dozdajšnjih šestih tekmah dosegel en zadetek in v svojo statistiko dodal še šest podaj, s slednjimi pa se je na lestvici najboljših podajalcev lige prebil na drugo mesto.

Sinoči je v ligi KHL potekal tudi prvi letošnji slovenski obračun v razširjenem ruskem prvenstvu, ko je Slovan Roka Tičarja in Žiga Jegliča gostil Medveščak Gašperja Krošlja. Bratislavčani so srečanje dobili po pravi drami zadnjih desetih minut rednega dela s 3:2. Slovan je v 50. minuti dosegel dva zadetka in povedel z 2:1, Medveščak se je v igro znova vrnil v 57. minuti in ko je že dišalo po podaljšku, so domači 42 sekund pred koncem tretje tretjine dosegli zadetek za zmago.



Tičar je v power playu vknjižil podajo ob izenačenju v 50. minuti. Rok je na ledu preživel 20 minut in pol in v tem času petkrat ustrelil na gol, dobil osem od 18 sodniških metov, blokiral je tri strele, nad njim pa je bil narejen en prekršek. Jeglič je igral slabih 20 minut, trikrat streljal na gol, dobil dva od treh sodniških metov, tudi nad njim je bil narejen en prekršek in blokiral en strel.

Na drugi strani je pred mrežo Zagrebčanov znova stal Gašper Krošelj, ki je obranil 33 oziroma 92 odstotkov strelov. 


Članki iz rubrike