sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 26.11.2015 08:33:17

Kralji klonili po loteriji

Profimedia
Slovenski hokejist Anže Kopitar je v ligi NHL v noči na četrtek z ekipo Los Angeles Kings gostoval pri Tampa Bay Lightning in po kazenskih strelih moral priznati premoč gostiteljem, ki so zmagali z 2:1.

Tampo je šele v zadnji tretjini v vodstvo popeljal Tyler Johnson, Milan Lucić je pet minut pred koncem izenačil za Los Angeles.

Podaljšek v Amalie Areni v Tampi ni prinesel zmagovalca, odločali so kazenski streli, kjer so več sreče imeli domači hokejisti. Kopitar je na ledeni ploskvi preživel slabih 25 minut, v svojo statistiko vnesel tri strele na gol, med drugim pa je bil uspešen tudi v izvajanju kazenskega strela. V kalifornijski ekipi je vratar Jonathan Quick zbral 29 obramb.

Los Angeles je trenutno s 27 točkami na četrtem mestu v zahodni konferenci z enakim številom točk kot tretjeuvrščeni Nashville, v vodstvu je Dallas s 34 točkami.

ŠE DVE ODLOČITVI V PODALJŠKU
Na sporedu je bilo še dvanajst tekem, dve od njih sta se končali po podaljških. Boston je slavil v Detroitu, odločilni gol pa je prispeval Frank Vatrano. Pittsburgh je na domačem ledu ukanil St. Louis s 4:3, za dve točki pa je poskrbel Rus Jevgenij Malkin. Izkazal se je tudi prvi zvezdnik pingvinov Sidney Crosby z dvema zadetkoma v rednem delu.



Montreal še naprej melje svoje tekmece, zadnja žrtev kanadske ekipe in vodilne v atlantski skupini in vzhodne konference je bil New York Rangers, ki so na domačem ledu klonili z 1:5. Današnja osrednja tekma v NHL - rangerji so namreč na prvem mestu v metropolitanski skupini - je minil v znamenju hokejistov iz Montreala, najbolj razpoložena moža v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku pa sta bila Devante Smith-Pelly z dvema goloma in Čeh Tomaš Plekanec s tremi asistencami.

Otočani iz New Yorka so doma ukanili tekmece iz Philadelphie s 3:1, Nashville pa je slavil v Buffalu s 3:2. Washington je v svojem hramu ugnal Winnipeg s 5:3, blestel pa je Jevgenij Kuznecov z golom in dvema podajama. Carolina je brez težav opravila z Edmontonom in zmagala s 4:1, Columbus pa je po hudem boju slavil v New Jerseyju z 2:1.

Ottawa je v gosteh premagala Colorado s 5:3, najbolj razpoložena moža na igrišču pa sta bila Shane Prince z dvema doseženima goloma in podajo ter vratar Craig Anderson s 43 obrambami. Zadnji prvak v ligi NHL iz Chicaga je slavil v San Joseju s 5:2, Arizona je doma premagala Anaheim s 4:2, Vancouver pa je dve točki osvojil v St. Paulu v Minnesoti, kjer je slavil s 3:2.

* Izidi:
Tampa Bay Lightning - Los Angeles Kings        2:1 kazenski streli
(Anže Kopitar je zadel kazenski strel za Los Angeles)
Colorado Avalanche - Ottawa Senators           3:5
NY Islanders - Philadelphia Flyers             3:1
Detroit Red Wings - Boston Bruins              2:3 podaljšek
San Jose Sharks - Chicago Blackhawks           2:5
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks                4:2
Buffalo Sabres - Nashville Predators           2:3
New Jersey Islanders - Columbus Blue Jackets   1:2
NY Rangers - Montreal Canadiens                1:5
Pittsburgh Penguins - St. Louis Blues          4:3 podaljšek
Washington Capitals - Winnipeg Jets            5:3
Carolina Hurricanes - Edmonton Oilers          4:1
Minnesota Wild - Vancouver Canucks             2:3

Članki iz rubrike