favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

bk
bk
0 14.01.2016 11:38:00

Nočna mora Medveščaka: zakaj so na led letele banane?

Grega Wernig
V sredo so v ligi KHL tekmovali vsi trije klubi s slovenskim pridihom.

Hokejisti Medveščaka so v lovu na končnico v razširjenem ruskem tekmovanju prišli do pomembne zmage v Moskvi, kjer so zasedbo Spartaka ugnali s 4:1. Naš vratar Gašper Krošelj tudi tokrat ni imel velike vloge, saj je soigralce spremljal s klopi. Je pa zmago medvedov zasenčilo rasistično dejanje navijačev Spartaka, ki so po tekmi na led metali banane, ki so bile usmerjene v temnopoltega igralca Zagrebčanov Edwina Hedberga. Liga je sporočila, da bodo incident preiskali.

124-26-edwin hedberg pm
Profimedia

Po sedmih zaporednih zmagah pa so na tekmeca, ki ga niso uspeli ugnati, naleteli hokejisti Slovana iz Bratislave. V St. Peterburgu so pred 11 tisoč ljudmi izgubili s tesnim izidom, z 2:3. Naša napadalca Rok Tičar in Žiga Jeglič se pri Slovakih nista vpisala v strelsko statistiko.

MURŠAK KOT KAPETAN CSKA-JA
Potem ko je v ponedeljek tekmo soigralcev spremljal v Jekaterinburgu, saj mu je trener zaradi večje obremenjenosti na prejšnjih tekmah privoščil malo premora, se je v sredo popoldne Jan Muršak spet vrnil v postavo CSKA-ja. Moskovčani so odigrali drugo od sedmih tekem, ki jih bodo zapored odigrali v gosteh. V Čeljabinsku sta Mariborčan in druščina dobro opravila svoje delo, saj sta Traktor na kolena spravila z zmago s 3:0. Slovenskega napadalca je še drugič v sezoni doletela precejšnja čast, saj mu je trener ob odsotnosti Aleksandra Radulova namenil kapetansko vlogo. Prvič je v tej vlogi Jan na uradni tekmi lige KHL drsal 23. decembra, ko je trenutno najboljše moštvo v ligi v ruski prestolnici gostilo Bars iz Kazana. Včeraj se Štajerec v strelsko statistiko ni vpisal. Na ledu je prebil 16 minut in pol, v tem času je enkrat ustrelil na gol ter dobil devet od 15 sodniških metov.

Članki iz rubrike