Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bk
bk
0 04.02.2016 14:23:36

Medveščak brez končnice, CSKA ruski prvak

Grega Wernig
Danes dopoldne po našem času sta v ligi KHL potekali dve tekmi, na katerih so znova na skrajnem vzhodu Rusije igrali trije Slovenci.

Medveščak vratarja Gašperja Krošlja se je boril v Vladivostoku, Slovan iz Bratislave, kjer si kruh služita Rok Tičar in Žiga Jeglič, pa je po točke odšel v Habarovsk.

Tekma se je bolje končala za Slovake, ki so Amur sicer s 3:2 premagali šele po kazenskih strelih. Naša napadalca, ki sta tokrat na ledu preživela dobrih oziroma slabih 20 minut, sta v statistiko vpisala podaji, oba sta v 20. minuti podala za vodstvo z 2:1, Žigu pa je v prvi seriji loterije tokrat vratar strel obranil. Tičar je drugače na gol ustrelil kar petkrat ter dobil deset od 16 sodniških metov.



Zmaga Slovana pa je vrata do končnice dve tekmi pred koncem rednega dela že zaprla Medveščaku, ki je v Vladivostoku po vrhu s 4:5 še izgubil po podaljšku. Medvedi bi morali za preboj med najboljšo osmerico zahodne konference do konca rednega dela dobiti vse tekme, hkrati pa računati, da bo Slovan izgubil vse svoje. A iz te moke kruha ne bo, saj ima že zdaj Slovan devet točk prednosti. Gašper je tokrat v golu stal celotno tekmo in obranil 33 oziroma 87 odstotkov strelov.

V včerajšnji množici srečanj v ligi KHL so tekmovali tudi oklepniki CSKA-ja iz Moskve. Ti so se za novo zmago borili v Magnitogorsku, kjer sta Jan Muršak in druščina slavila s 3:1 ter s to zmago tri srečanja pred koncem rednega dela ubranila naslov ruskih prvakov. Naš napadalec v Magnitogorsku ni bil med strelci, v dobrih 14 minutah igre je dvakrat ustrelili na gol ter dobil tri od šestih sodniških metov. CSKA ima kar 127 točk, na 57 tekmah pa je prišel kar do 42 zmag.

Članki iz rubrike