kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bk
bk
0 08.03.2016 10:03:58

Prvi spodrsljaj CSKA-ja

Profimedia
Z dvema tekmama so se včeraj v razširjenem ruskem tekmovanju začele nove serije. V igri za Gagarinov pokal je le še osem moštev, od tega tudi CSKA našega napadalca Jana Muršaka.

Mariborčan in njegovi kolegi so v prvem krogu končnice po hitrem postopku z "metlo" odpravili Slovana iz Bratislave, za katerega sta igrala Rok Tičar in Žiga Jeglič.

A kot kaže, Moskovčanom devetdnevni premor, v katerem niso odigrali tekme, temveč so le trenirali, ni dobro del. Včeraj so na prvem obračunu četrtfinala v domači dvorani pred slabimi 6000 navijači utrpeli poraz; z 2:1 se je zmage veselil Nižnji Novgorod, ki je tako že ob prvem poskusu prišel do "brejka" v gosteh.



Za domačo četo, ki je tudi v tej seriji močno favorizirana (v strelih je bil boljši CSKA z 29:18), se je med strelce vpisal le prvi zvezdnik Aleksander Radulov, kapetan slovenske reprezentance pa je moral tokrat med drugim enkrat na kazensko klop. Jan je na ledu preživel slabih 15 minut in v tem času dvakrat ustrelil na gol.

Zanimivo je, da hitri Štajerec na prvi petih tekmah v končnici ni dosegel še niti točke, medtem ko je prej na 51 tekmah, ki jih je odigral v rednem delu, vknjižil 36 točk (14 + 22). Naslednjo priložnost, da se vendarle vpiše v strelsko statistiko, bo imel Muršak jutri in znova v domači dvorani.

Značke: khl, cska, muršak

Članki iz rubrike