Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.03.2016 08:27:02

Kralji dosegli pol ducata golov

Reuters
Ekipa Los Angeles Kings je v ligi NHL s 6:4 premagala Edmonton Oilerse.

Kralji so dosegli 45. zmago v sezoni in je na prvem mestu pacifiške skupine. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je v 19 minutah in sedmih sekundah sprožil en strel na vrata tekmecev in ostal brez doseženega gola ali podaje.

Kralji so kljub temu, da niso prikazali "kraljevske igre", tako proti zadnji ekipi lestvice zahodne konference prekinili serijo treh zaporednih porazov. Za to so najbolj zaslužni Tyler Toffoli, Jeff Carter in Milan Lučić, prva sta dosegla po dva gola, Lučić pa je prispeval tri podaje. Pri gostih, ki so po zaostanku z 2:5 prišli povsem blizu, zadnji gol Carterja pa dobili, potem ko so iz igre potegnili vratarja, je bil dvakrat natančen Patric Maroon.

Ekipa St. Louis Blues kaže odlično formo in napoveduje boj za prvaka. Tokrat jim do živega ni mogel niti prepričljivo vodilna ekipa lige, Washington. St. Louis je še na četrti zaporedni tekmi ostal brez prejetega gola, zmagal je s 4:0, pa čeprav ni branil Brian Elliott, ki je uspešno čuval mrežo na prejšnjih treh tekmah. Tokrat ga je zamenjal Jake Allen in šel po poti predhodnika, zbral pa je 32 obramb. Njegova ekipa tako gola ni prejela že 240 minut in 18 sekund, kar je klubski rekord. Šele 11 v zgodovini se je zgodilo, da katera od ekip na štirih zaporednih tekmah ni prejela gola, rekord pa drži Ottawa, katere vratar je bil leta 1928 nepremagan na šestih zaporednih tekmah.

Z izidom 4:0 so v gosteh zmagali tudi hokejisti Minnesote, za njihovo peto zaporedno zmago je dvakrat v polno zadel Zach Parise. Zmaga je še toliko bolj pomembna, ker so jo dosegli proti Coloradu, neposrednemu tekmecu za osmo mesto in uvrstitev v končnico. Minnesota v zahodni konferenci zdaj zanesljivo drži osmo mesto, pred devetouvrščenim Coloradom ima pet točk prednosti.



V vzhodni konferenci se za trenutno osmo mesto borita Philadelphia in Detroit, oba pa sta bila tokrat neuspešna. Letalci so z 1:2 izgubili proti Arizoni, Detroit pa je na domačem ledu kar z 2:7 klonil proti Pittsburghu. Za Pingvine sta svoj osebni rekord dosegla Phil Kessel in Nick Bonino, oba sta v statistiko vpisala pet točk, dosegla sta gol in štiri podaje. Dvakrat je bil pri zmagovalcih natančen Carl Hagelin.

Niz petih zaporednih porazov je prekinil Boston, ki je spet lažje zadihal, saj ima po zmagi 3:1 v Torontu pred Philadelphio in Detroitom tri točke prednosti. Točko pred Bostonom so New York Islanders, ki so, potem ko so izgubili štiri od zadnjih petih tekem, tokrat s 4:3 v gosteh ugnali Carolino. Junak tekme je bil Cal Clutterbuck, ki je najprej z golom izsilil podaljšek, nato pa ga še odločil.

Pravi podvig je uspel Anaheimu, ki je v Ottawi v zadnji tretjini zaostajal z 0:3, nato pa predvsem po zaslugi Švedov v ekipi v podaljšku prišel do zmage. Odločilni gol je dosegel Rickard Rakell, pred tem pa sta bila poleg Ryana Getzlafa uspešna tudi njegova rojaka Jakob Silfverberg in Hampus Lindholm.

Neuničljivi 44-letni Čeh Jaromir Jagr se je spet vpisal med strelce. Njegova Florida je s 5:2 premagala Tampo, Jagr je dosegel svoj 25. gol v sezoni, vsaj 25 golov pa je v NHL dosegel že 18. sezono.

Izidi
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers         6:4
(Anže Kopitar en strel v 19:07 min. za Los Angeles)
Ottawa Senators - Anaheim Ducks             3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers      2:5
Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers       2:1
Calgary Flames - Chicago Blackhawks         1:4
Buffalo Sabres - Winnipeg Jets              3:2
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins     2:7
Colorado Avalanche - Minnesota Wild         0:4
San Jose Sharks - Dallas Stars              2:4
Carolina Hurricanes - New York Islanders    3:4 (podaljšek)
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins         1:3
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 5:1
Washington Capitals - St. Louis Blues       0:4
Montreal Canadiens - New York Rangers       2:5
Značke: nhl, anže-kopitar

Članki iz rubrike