Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

hu
hu
0 30.05.2016 16:59:06

Kopitar potrdil nastop na olimpijskih kvalifikacijah

Arsen Perić
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar se je tudi v tej sezoni vrnil v domovino hitreje, kot si je želel pred sezono. Čeprav za spoznanje bolje kot v prejšnji sezoni, se je letošnja končala z izpadom v prvem krogu končnice. A pred Kopitarjem je novo delovno poletje, predvsem pa dva jesenska cilja, olimpijske kvalifikacije in svetovni pokal.

Kopitar je danes na novinarski konferenci na Bledu danes strnil vtise po sezoni, ki se je za njegove kralje končala po prvem krogu končnice. Lani so ostali brez nje, letos so nekaj ciljev z začetka sezone Los Angelesu izpolnili, vseh pa ne: "Če povem po pravici, se je vse skupaj že malo umirilo. Seveda pa je bilo razočaranje, če pogledam nazaj, kar precejšnje. Še posebej, ker smo imeli dovolj časa, da se pripravimo na sezono. Prvi cilj je bil dobro nastopiti v rednem delu, se uvrstiti v končnico in naskakovati naslov prvaka. Dve točki od treh sta uspeli, najpomembnejša pa žal ne. Po izpadu je bilo razočaranje veliko, a v danem trenutku pač nismo dobro igrali," se je konca sezone po porazu s San Josejem spomnil Kopitar, ki počasi z desetimi sezonami v NHL postaja veteran. A zdaj tekem, ki so še ostale, San Jose se je uvrstil v veliki finale, ne spremlja prav zagreto: "Celih tekem ne gledam, ker bi vzelo preveč časa. Pogledam posnetke in rezultate, da vidim, kako so se odvijale, kaj več pa ne. Ne poglabljam se v vse skupaj."

kopitar 3 ap
Arsen Perić


Poletje doma prinaša zdaj že klasično mešanico počitnic in priprav na novo sezono. V prvem delu bodo letos zanj trije dogodki, hokejska akademija, ki jo pripravlja skupaj z nekdanjim reprezentančnim kolegom Tomažem Razingarjem, poslovilna tekma Razingarja in tradicionalni dobrodelni turnir v golfu.

"Dolgčas ne bo. Kar se tiče akademije, je dovolj zgodaj v poletju, da treningi ne bodo trpeli. Bom pa tudi tam šel nekajkrat na led, tako da se malo razdrsam. Poleg tega se je treba pripraviti tudi za Tomaževo tekmo ... Dobrodošlo bo, da bom šel malo na led prej kot običajno. Golf turnir pa je letos malo pozneje, iskali smo pravi datum, konec avgusta je zdaj tisti, ki vsem ustreza. Treningi pa zaradi tega ne bodo trpeli," je o poletju, ki je pred njim, dejal Kopitar.

Takoj po tem dogajanju pa ga že čakajo tekmovalni izzivi nove sezone. V začetku septembra olimpijske kvalifikacije v Minsku za slovensko izbrano vrsto, kjer sam ne vidi ovir za nastop. "Minsk je z moje strani potrjen. Upam, da se bo vse odvilo, kot se mora. Načrt je takšen, da grem igrat. Saj to ni nič novega, vedno rad pridem igrat za reprezentanco. Olimpijske kvalifikacije so verjetno prestavili prav zato, da lahko sodelujemo igralci iz NHL tudi iz manjših držav. Enkrat sem na teh kvalifikacijah že sodeloval, lepo je biti del ekipe in biti zraven. Lahko napišemo novo zgodbo in se uvrstimo na nove olimpijske igre," je o tem za Slovenijo najpomembnejšem tekmovalnem izzive dejal Kopitar.

kopitar 1 ap
Arsen Perić


Tik po Minsku pa se bodo začele priprave na novost, izjemno močno tekmovanje. Svetovni pokal bo po moči primerljiv z olimpijskimi igrami, slovenski hokejski zvezdnik pa bo branil barve Evrope.

"Svetovni pokal bo nekaj posebnega. Morda bo to celo najmočnejši turnir na svetu, celo boljši od OI. Tam bo 95 odstotkov igralcev iz NHL, česar na igrah ni. Zanimiv bo tudi koncept naše ekipe, Evrope, kako bo vse skupaj delovalo... Se pa obeh turnirjev veselim in bo zelo dobro," je prepričan Kopitar in poudarja, da glede nastopa v Minsku ne pričakuje ovir s strani kluba: "Kar se tiče kluba, nikoli niso prav navdušeni, da gremo igrat za reprezentanco, ker to pomeni, da smo izpadli. Ne glede na to, ali je to A skupina, B skupina ... meni nastopa povsem ne morejo prepovedati, usedel sem se s trenerji in športnim direktorjem. Uskladili smo se in ne bo nobenih težav glede tega."

Članki iz rubrike