900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.01.2017 09:00:14

Kopitarjev lepotni popravek v tej sezoni ne ravno najboljše statistike

vszi
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je v ligi NHL tokrat vknjižil podajo.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v domačem Staples Centru premagali Minnesoto Wild s 4:3. Kralji so do zmage prišli v podaljšku, ko je v polno zadel Tanner Pearson, pri odločilnem golu pa se je med podajalce vpisal tudi slovenski reprezentant Anže Kopitar. Statistika slednjega sicer v tej sezoni ni ravno najboljša; za zdaj ima vsega 18 točk oziroma več kot 50 manj kot v pretekli sezoni ...

Minnesota je v Los Angeles prišla po izjemni seriji trinajstih zmag v štirinajstih tekmah, medtem ko so domači hokejisti pred dvema dnevoma doma izgubili z eno najslabših ekip lige NHL Detroit Red Wings kar z 0:4. Tudi v prvi tretjini Kopitarjevim kraljem ni kazalo dobro, saj so zaostajali za dva gola, potem ko sta njihovega vratarja Petra Budaja premagala Mikko Koivu in Charlie Coyle.


V drugi tretjini sta Jeff Carter in Marian Gaborik izid izenačila, v tretji pa so kralji z golom Jakea Muzzina, ko so imeli igralca več, povedli s 3:2, toda 43 sekund pred koncem rednega dela je številčno prednost na ledeni ploskvi, na drugi strani izkoristil Zach Parise in Minnesoti priigral podaljšek. V četrti minuti nadaljevanja je tekmo odločil Pearson po podaji Aleca Martineza in Kopitarja ter Los Angelesu zagotovil dvajseto zmago v sezoni. V noči na torek bodo kralji gostili ekipo Dallas Stars.

Po šestnajstih zaporednih zmagah pa je še drugi zaporedni poraz doživela vodilna ekipa Columbus Blue Jackets. Začetek obračuna proti New York Rangers je sicer potekal po željah ekipe iz Ohia, ki je v drugi četrtini povedla že s 4:1, a je še pred zadnjim odmorom Michael Grabner, ki se je hokejskih veščin učil v Beljaku, znižal na 2:4. V zadnjem delu pa so se gostje razigrali. Za izenačenje je dvakrat zadel Adam Clendening, Grabner pa je 17 sekund pred koncem dosegel še odločilni gol.

Boston se je veselil zmage s 4:0 v gosteh pri Floridi, dvakrat pa je za zmagovalce zadel Brad Marchand. Washington je z 1:0 slavil v Ottawi, odločilni gol v kanadski prestolnici pa je že v drugi minuti dosegel T. J. Oshie. Kanadsko čast je reševal Edmonton, ki je po podaljških z 2:1 zmagal v New Jerseyju, strelec odločilnega gola pa je bil Mark Letestu. Še bolj zanimivo je bilo v Arizoni, kjer so gostitelji New York Islanders odpravili z 2:1 šele po streljanju kazenskih strelov. St. Louisu je zmago proti Dallasu s 4:3 minuto in 53 sekund pred koncem zagotovil Patrik Berglund, dvakrat je za domače zadel Paul Stastny.

Članki iz rubrike