volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.02.2023 09:40:26

Kopitarjevi Kralji spet zmagali!

Profimedia
Hokejisti Los Angelesa so ponoči gostovali pri New York Islanders in se veselili zmage s 3:2. Z novo zmago so potrdili drugo mesto na zahodu, kjer za točko zaostajajo za Las Vegasom.

Dan po nesrečnem porazu v New Jerseyju, kjer je Los Angeles vodil vse do 20 sekund pred koncem, Anže Kopitar je dosegel gol in podajo, nato pa izgubil v podaljšku, je ekipa iz Kalifornije vendarle uspela rešiti tesno prednost in se veselila nove zmage.

Phillip Danault in Artur Kalijev sta v UBS Areni v 27. in 29. minuti v vsega 82 sekundah poskrbela za vodstvo kraljev z 2:0, Gabriel Vilardi pa je v 33. poskrbel celo za 3:0.

Noah Dobson je še v drugem delu znižal razliko. V zadnjem delu je Adam Pelech New York pripeljal na 2:3, v zadnjih štirih minutah in pol pa so gostje vendarle ubranili minimalno prednost. Jonathan Quick je na tekmi zbral 16 obramb.


Los Angeles ostaja v New Yorku in po prostem večeru jih čaka še obračun z Rangers.

Na vzhodu je Carolina potrdila vodilni položaj v metropolitanski skupini in s 4:0 ugnala Ottawo. Ob napadalcih je blestel tudi vratar Antti Raanta, ki je zbral kar 32 obramb.

Tesno je slavil Toronto, druga ekipa atlantske skupine, ki je doma z 2:1 po podaljšku ugnal Minnesoto. Strelec odločilnega gola je bil William Nylander.

Na ostalih tekmah so slavili gostje. Buffalo, kar dvakrat je zadel Jeff Skinner, je s 3:1 ugnal Florido, Montreal s 5:2 Philadelphio in Colorado kar s 5:1 Winnipeg. Na tej tekmi je spet blestel Nathan MacKinnon, ki je že na šesti tekmi zaporedoma dosegel vsaj dve strelski točki.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike