IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

STA
STA
0 16.04.2024 09:27:57

Kopitar s kralji doma klonil proti Minnesoti

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki so se pred dnevi še tretjo sezono zaporedoma uvrstili v končnico prvenstva NHL, so na domačem ledu z 1:3 izgubili proti Minnesoti Wild, s čimer so zapravili priložnost, da bi napredovali v pacifiški skupini. Zdaj ima ekipa Anžeta Kopitarja točko prednosti pred Vegas Golden Knights, ki pa imajo tekmo manj.

Kiril Kaprizov je dosegel gol in podajo za goste, ki so obenem končali niz osmih zaporednih zmag kraljev v domači dvorani Crypto.com Arena. Vratar Filip Gustavsson je zaustavil 23 strelov.

Edini gol za domače je dosegel Blake Lizotte, vratar Cam Talbot pa je zbral 28 obramb za kralje (43-27-11), ki jim na predzadnji tekmi rednega dela sezone ni uspelo povečati prednosti pred zlatimi vitezi v boju za tretje mesto v pacifiški skupini.

"Mislim, da to v končnici res ni pomembno, če sem iskren," je dejal branilec kraljev Drew Doughty. "Kakor koli že, v prvem krogu ne bomo dobili prednosti domačega ledu, tako da za nas to ni pomembno. Če igrate za prednost domačega ledu, bi to brez dvoma raje imeli, mi pa poskušamo igrati samo za to tretje mesto."

Kopitar je v 19:30 minute na ledu v statistiko vpisal en strel proti vratom tekmeca.

Za zdaj sicer še vedno kaže, da se bodo kralji v prvem krogu končnice pomerili z Edmonton Oilers. Slednji so tokrat na svoji predzadnji tekmi rednega dela kar z 9:2 premagali San Jose Sharks.

Kapetan naftarjev Connor McDavid je postal četrti igralec v zgodovini lige NHL, ki je v eni sezoni zbral 100 podaj. McDavid, ki je prejšnje tri tekme izpustil zaradi poškodbe, je dosegel mejnik v drugi tretjini, ko je poslal podajo Zachu Hymanu za prednost 9:1.

McDavid je prvi igralec, ki mu je uspelo priti do sto podaj po sezoni 1990/91, ko je zbral Wayne Gretzky 122 podaj za Los Angeles Kings. Mario Lemieux (114 podaj pri Pittsburgh Penguins v 1988/89) in Bobby Orr (102 pri Boston Bruins v 1970/71) sta preostala dva igralca, ki sta skupaj z Gretzkyjem, ki mu je to uspelo 11-krat, dosegla ta cilj.


Na zadnji tekmi rednega dela sezone bodo kralji v petek gostili Chicago Blackhawks.

Ljubitelji hokeja pa so lahko spremljali tudi razplet boja za predsedniški pokal, ki ga osvoji najboljša ekipa rednega dela sezone. Ta je letos pripadel ekipi New York Rangers. Rangerji so bili na misiji, odkar so lani spomladi izgubili proti New Jersey Devils v uvodnem krogu končnice.

Artemij Panarin je dosegel gol in podajo, Igor Šesterkin je zbral 26 obramb za svoj četrti shutout v sezoni, New York Rangers pa so v ponedeljek zvečer premagali Ottawa Senators s 4:0 in potrdili prvo mesto na vzhodu.

Jack Roslovic, Adam Fox in Alexis Lafreniere so prav tako dosegli zadetke, Chris Kreider pa je dodal dve podaji 55. zmagi rangerjev, ki so redni del sezone končali s 114 točkami. Gre za dva mejnika kluba. V končnici pa bodo zaigrali s prednostjo domačega ledu.

Newyorčani so predsedniški pokal pred tem osvojili še v sezoni 2014/15 ter v sezonah 1991/92 in 1993/94, ko so edinkrat po letu 1940 osvojil Stanleyjev pokal.

Štiri ekipe - Washington, Detroit, Pittsburgh in Philadelphia - se še vedno potegujejo za drugi wild card in obračun z Rangers v uvodnem krogu končnice.

Redni del sezone se je sanjsko razpletel še za drugo newyorško ekipo. Islanders so si z zmago nad tekmeci iz New Jerseyja Devils s 4:1 kot sedmi na vzhodu priborili končnico. Otočani bodo še petič v zadnjih šestih sezonah zaigrali v končnici.

Osma vstopnica za končnico na vzhodu še ni oddana. Obeta se finalni četveroboj med Capitals (89), Red wings (89), Penguins (88) in Flyers (87).

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike