902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 28.10.2014 13:51:22

Pred derbijem večnih tekmecev

Arsen Perić
Le še nekaj ur nas čaka do prvega vrženega ploščka na tekmi državnega prvenstva med Jesenicami in Olimpijo. Začetek v Podmežakli ob 19.15.

Jeseničani (kot tudi vsa Slovenija) pošteno pogrešajo prave derbije večnih tekmecev, ki so dolga leta navduševali ne samo ljubitelje hokejske igre, temveč športne navijače na splošno.

Današnji derbi skoraj gotovo ne bo spadal v kategorijo nepozabnih kot tudi ne v kategorijo najbolj kakovostnih, a vseeno, tudi če ne bo postregel s hokejsko poslastico, to ne pomeni, da ne bo vsaj v določeni meri zadovoljil okusa ljubiteljev najhitrejše ekipne športne panoge na svetu.

Moštvi se bosta prvič letos pomerili na uradni tekmi, spomnimo se, da sta se pred uradnim začetkom že udarili, to je bilo 2. septembra, ko so zmaji na Gorenjskem prišli do zmage s 5:4 po podaljšku.

Zdaj bo šlo bolj zares. Tako vsaj na to srečanje gledajo v domačem taboru. Liga INL je eno, spopad z večnim tekmecem in dokazovanje na njem je tisto, česar si želijo železarji. Kot tudi tega, da bi Olimpija v Podmežakli drsala s svojo najboljšo postavo. "Zelo rad bi videl, da bi Olimpija na Jesenice prišla v polni zasedbi. Le tako bomo realno videli, kje smo in kakšna je naša moč," je dan pred tekmo dejal napadalec David Sefič, čigar želje se najbrž ne bodo izpolnile. Zmaji se naj bi na Gorenjsko odpravili z mladimi močmi.

Ultrasi in Peter Prevc

Na Jesenicah danes pričakujejo okoli dva tisoč navijačev, med katerimi bo tudi navijaška skupina Ultras, ki bo praznovala deseto obletnico obstoja, zaradi katere ta pripravlja tudi posebno koreografijo, do katere naj bi prišlo v deseti minuti srečanja. Pestro pa bo že prej, saj bo prvi plošček tokrat vrgel naš smučarski skakalec Peter Prevc. 

TO JE NJENA ODLOČITEV
A ne glede na to, v kakšni postavi bodo igrali gostje, bi morebitna zmaga nad zeleno-belimi železarjem veliko pomenila. Še bolj pa vtis, ki ga bodo pustili pred domačimi navijači. "Vemo, da se lahko proti Olimpiji borimo zelo dobro. O tem smo prepričani. Ne smemo se ozirati na to, ali bo Olimpija igrala v polni zasedbi ali z nekaj mlajšo ekipo. To je njena odločitev, naša naloga je, da igramo po najboljših močeh," je še dodal branilec Matevž Erman.

Po novem prepričljivem porazu v ligi EBEL, ko so v nedeljo z 1:6 izgubili z Znojmu, danes slovenske državne prvake čaka nov, četrti boj v domačem tekmovanju.
Ni skrivnost, da si njihovi večni tekmeci še kako želijo, da bi Ljubljančani v Podmežakli drsali v kar se da popolni postavi, a kot že rečno, obstaja velika verjetnost, da ne bodo.

KOT NA PRVIH TREH ALI PAČ?
Klub izpod Rožnika je dal vedeti, da bodo zeleno-beli dres drevi nosili samo tisti igralci, ki so to sezono igrali v DP. Torej tisti, ki v ligi EBEL le malokrat stopijo na ledeno ploskev, in taki, ki se v ekipo, ki tekmuje v razširjenem avstrijskem prvenstvu, sploh ne uvrstijo. "Potrjujemo odločitev, ki jo je klubsko vodstvo sprejelo pred začetkom tekmovanja. Moštvo bo na Jesenicah nastopilo v enaki zasedbi kot na prvih treh tekmah z Bledom, Triglavom in Mariborom. Fantje, ki so dosegli tri zmage, si zaslužijo zaupanje tudi na tekmi v Podmežakli," so sporočili iz Olimpije.

Pa vendar, ali bo avtobus s Celovške 25 na Jesenice res odpotoval z le mladimi močmi in brez tujih okrepitev, bo dokončno znano šele, ko bo avtobus prispel na Gorenjsko.
To nam je včeraj zgodaj zvečer povedal pomočnik glavnega trenerja Fabiana Dahlema, Bojan Zajc, ki je bil do zdaj na vseh treh tekmah DP tudi v šef Olimpijine klopi. "Nič še ni določeno," nam je na vprašanje, ali bo on vodil tekmo, odgovoril nekdanji branilec in nadaljeval: "Bomo videli. Na seznamu poškodovanih se je znašlo nekaj igralcev, ki so bili do zdaj vseskozi zraven, in ne morem povedati, kdo natančno bo igral na Jesenicah. Pustite se presenetiti."

PET V ENAJSTIH JE PREVEČ
Olimpija svojih najboljših mož na tekmo DP noče pustiti, saj je za njo naporen konec tedna, tudi ta, ki prihaja, pa ne bo nič drugačen. Če bi tekmovalo celotno moštvo EBEL, bi to pomenilo, da bi ljubljanski oklepniki odigrali pet tekem v 11 dneh, za kar pa pri Olimpiji pravijo, da je prenaporno in da je to glavni razlog, da v Podmežaklo najbrž ne bo prvega ljubljanskega moštva.

Članki iz rubrike