sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 11.04.2015 11:18:08

Zaslužimo si podporo

Arsen Perić
Drevi ob 19. uri se bo v jeseniški dvorani Podmežakla začela druga tekma finala državnega prvenstva med domačini in gosti iz Ljubljane..

Volja, želja in tudi gorenjska trma so bile po mnenju branilca Luka Tošiča tiste značajske lastnosti, ki so dale železarjem na prvi tekmi finala DP krila, ki so jih popeljala do zmage.


Jeseniško slavje je bilo zasluženo, plošček so v mrežo spravili večkrat kot tekmec, hkrati so tekmo odigrali taktično zelo dobro. "Bolj premišljeno, bi rekel. Še posebej, ko smo vodili z dvema goloma. Fantje so dobro stali, sprejemali pametne odločitve, res sem zadovoljen z igro, z vzdušjem na klopi in v garderobi. Mogoče smo bili v prvi tretjini malo premehki v dvobojih, vseeno je vidno, da Olimpija drugače igra na višji ravni. Najbolj sem bil zadovoljen z drugo tretjino, na koncu je prišlo do padca, nehote smo se potegnili nazaj, več prostora je Olimpija tudi izkoristila," je razlagal glavni trener gorenjskega moštva Nik Zupančič.

Marsikoga je potek četrtkove tekme presenetil, še posebej tiste, ki si srečanja v Tivoliju niso ogledali v živo. "Mogoče res, a za nas to ni presenečenje. V obračun smo šli z željo po zmagi, samo tak pristop prinaša to, kar se je zgodilo," trdi šef jeseniške klopi.

Luka Tošič je dejal, da jih je po kratkem slavju trener hitro postavil na realna tla z besedami, ki jih je zaupal tudi nam: "To je le ena zmaga. Za naslov potrebuješ tri."

A seveda je Zupančič varovancem privoščil tudi kanček evforije. "To so si zaslužili. Lahko so oziroma morajo biti veseli, čustva morajo biti prisotna, če jih ni, potem je to katastrofa. V četrtek je bilo veselje dovoljeno, v petek so vedeli, da bomo spet pošteno zagrizli v delo, v soboto bo treba znova vložiti vse moči v obračun."

Drugi boj bo drevi potekal v Podmežakli, kjer se zaradi četrtkovega uspeha lahko nadejamo številčnejšega občinstva. "Upam, da bo dvorana polna, ni skrivnost, da so gledalci na Jesenicah željni hokeja, s to zmago smo poskrbeli za najboljše vabilo," je dejal 27-letni otrok blejske hokejske šole Zupančič in še dodal: "Najbolj sem bil vesel že kot igralec in tudi zdaj kot trener, ko te spremlja veliko število navijačev, veliko bolj uživaš, navsezadnje pa tako in tako igramo za njih. Fantje pa si zdaj res zaslužijo podporo."

Članki iz rubrike