zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 15.04.2015 08:11:04

Ura do pokala, ura za umreti

Arsen Perić
Nocoj okoli 22. ure bi lahko že dobili novega državnega prvaka. Jeseničane od svojega desetega oddaljuje le ena zmaga, ravno toliko kot potrebuje Olimpija, da bi obdržala svojo glavo nad gladino.

Če je preteklo soboto, ko je v Podmežakli potekal drugi obračun finala, na tribunah sedelo in stalo dobrih tri tisoč navijačev, danes ob 19.30 zaradi ponedeljkovega dogajanja v Tivoliju pričakujemo še večjo gnečo. Železarji so si pred dvema nočema z drugo zmago v seriji priborili zaključni plošček in tekmece iz Ljubljane potisnili na rob prepada.

ČETRTA TEKMA FINALA
JESENICE - OLIMPIJA
SREDA, 19.30

Oba trenerja sta v preteklem tednu drug za drugim kristalno jasno izpostavljala, da moramo vsi vedeti, igralci, mediji, navijači, da bo pokal dvignilo tisto moštvo, ki bo drugo prehitelo za eno zmago. Na tak način sta ali mirila ali vzpodbujala svoje varovance. "Ni še konec," je bilo večkrat slišati iz obeh taborov.

olimpija jesenice nik zupancic ap
Arsen Perić

Zadnji korak je najtežji. Tekmec je pritisnjen ob steno, voda mu teče v grlo, vemo, da bo napadel z vsemi močmi, kar jih ima. 

NIK ZUPANČIČ

Večjo samozavest ima zdaj rdeča četa. Po drugi zmagi smo se pogovarjali s strelcem dveh golov Alešem Remarjem. "Glavna razlika med sobotno in ponedeljkovo tekmo je le ta, da smo dali štiri gole, v igri ni bilo razlike, držimo se našega sistema, kažemo večjo željo kot Olimpija, kar posledično pripelje do dobre igre, ta pa do zmage," je dejal jeseniški napadalec.

Njegovim besedam o želji lahko samo prikimamo. Pa dodamo še premetenost, pametnost, karakter, tudi te vrline so pred četrtim bojem pošteno na strani čete Nika Zupančiča. "Karakter na takih tekmah, v končnici pa še posebej, pride do izraza. Predvsem ob taki izenačenosti na igrišču," je dejal Zupančič, ki se je na kratko ozrl v drevišnji boj: "Zadnji korak je najtežji. Tekmec je pritisnjen ob steno, voda mu teče v grlo, vemo, da bo napadel z vsemi močmi, kar jih ima." 

olimpija jesenice ap
Arsen Perić

Remar je pristavil: "Prvi ali zadnji korak sta najtežja. Toda če se bomo s tem obremenjevali, ne bo dobro. Odigrati moramo še eno dobro tekmo; dober mora biti začetek, vsaka menjava, vsaka tretjina. Če bomo igrali kot v ponedeljek, bomo bolj uspešni v realizaciji. Če bo tako, se nimamo ničesar bati." 

HOČEVAR: POPRAVNEGA IZPITA NI VEČ
Na drugi strani hodnika tivolske dvorane je vzdušje seveda še malo bolj napeto. Če so bile po prvem porazu besede izgovorjene z lahkotnim tonom, se je to po drugem spremenilo. "Kaj se je zgodilo? To morate vprašati igralce, ki jih prvih 20 minut ni bilo na ledu," je razočarano razlagal Fabian Dahlem in nadaljeval: "Poskušal sem jih pripraviti, načrt igre imamo, poznajo ga. Pozneje je bilo boljše, a ni dovolj, če igraš le 35, 40 minut. Šestdeset minut prinaša pokal." 

olimpija jesenice ap
Arsen Perić

Napadalec zeleno-belih Matej Hočevar se kar ni in ni mogel nehati čuditi: "Nikakor ne moremo prebiti nevtralne tretjine. Drugače, kot da bomo plošček pošiljali za hrbte njihovih branilcev in v našo napadalno tretjino pridrsali z visoko hitrostjo, ne bo šlo. Več kot očitno ga v napad ne moremo pripeljati."

Popravnega izpita ni več. V sredo bo treba umreti na ledu. Upam, da bomo serijo še pripeljali domov.
 

MATEJ HOČEVAR

Hočevar izgovorov v slabi igri ni iskal v zakulisju. Tu merimo na dogajanje na ravni uprave kluba, finančne težave, stavke igralcev in tako dalje. "Fantje živimo za to, da bi igrali hokej, izgovorov ne sme biti. Vsak je dovolj star, ve, zakaj gre, kako se mora pripraviti na vse to," je zatrdil Matej: "Popravnega izpita ni več. V sredo bo treba umreti na ledu. Upam, da bomo serijo še pripeljali domov." 

"Hočete vedeti moj načrt za igro, kako bomo igrali?" nas je vprašal Dahlem, potem ko smo ga mi vprašali, kako bodo Ljubljančani pristopili k bitki za biti ali ne biti. Po kratkem premoru je dodal: "Moji fantje se bodo borili 60 minut, to bo hud večer, za nekatere ljudi tudi slab." 

Članki iz rubrike