sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 22.10.2015 18:11:33

HZS potrdila finančni načrt za 2016

Arsen Perić
Hokejska zveza Slovenija (HZS) je na današnji 39. izredni skupščini obravnavala in potrdila finančni načrt za leto 2016. Za zdaj gre za potrditev formalnega načrta, ki je potreben za kandidiranje za sredstva, podrobnejši pa bo znan v prvi polovici naslednjega leta.

Na skupščini je sodelovalo 19 od 27 članov, ki imajo pravico glasovanja. Skupščino so sklicali zaradi potrditve finančnega načrta za leto 2016; kot je pojasnil predsednik Matjaž Rakovec, je sprejetje takšnega načrta potrebno zaradi prejemanja državnih sredstev s strani Ministrstva za šolstvo in šport, Fundacije za šport in Olimpijskega komiteja Slovenije.

Rakovec je poudaril, da bo dokončni načrt sprejet šele junija, potem ko bo znan finančni delež vseh. Računajo tudi na večji finančni zalogaj zaradi olimpijskih kvalifikacij, v katerih sodeluje tudi Slovenija, odločilni del pa bo avgusta naslednje leto.

hzs 1
Arsen Perić

Na skupščini so po krajši razpravi načrt sprejeli, za je glasovalo 17 prisotnih, dva sta se vzdržala.

"Imamo svoj načrt, moramo ga prilagajati stanju športa v Sloveniji pri pridobivanju sredstev MŠŠ in FŠO. En načrt zadosti formalizmu, to se sprejema v tem času, drugi pa je realen v začetku leta, v katerem so znane vse številke. Žal je to zgolj formalizem, pomembnejša je redna skupščina junija," je po končani seji skupščine pojasnil Rakovec in dodal, da bo morda sredstev nekoliko več: "Računamo na nek večji znesek, samo Mednarodni olimpijski komite nam je leta 2013 za kvalifikacije namenil 100.000 evrov. Računamo še na dodatna sredstva OKS, sredstva MŠŠ in FŠO pa bi se morala prav zaradi kvalifikacij za en del povečati."

Na skupščini so se seznanili tudi s programom reprezentančnega dela, ki ga je podal generalni sekretar Dejan Kontrec; glavni poudarek je dolga sezona članske izbrane vrste zaradi avgustovskih kvalifikacij za OI, predstavil pa je tudi načrte dela ženske reprezentance, ki jo spomladi čaka domače SP, selekcij do 20 in 18 let ter nove do 16 let, ki sicer nima uradnih tekmovanj, je pa odskočna deska za starejše selekcije.

Članki iz rubrike