franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 01.12.2015 12:48:10

Jesenice: Neučakani pred novim praznikom

Drago Cvetanovič
Ko so železarji spomladi dvignili pokal za najboljšo ekipo v državi, smo zapisali, da ima zdaj življenje na Jesenicah spet smisel, čemur je marsikdo prikimal. Prvo hokejsko okolje Slovenije je dobilo nov zagon, toda še vedno ne tolikšnega, da bi resnično zadovoljili velika pričakovanja.

Svoja in svoje okolice. Seveda ciljamo na velik korak, na tistega ali kar tiste, ki jih bo treba narediti, ko bodo rdeče-beli znova želeli igrati v ligi, ki jih bo ponesla nazaj na raven velikih fantov.

Boris Požeg, ki je prejšnji teden ponudil največ denarja za odkup blagovne znamke HK Jesenice (da ne bo pomote, gre sicer za drug klub), je k projektu pristopil s prav to veliko željo, ki bi jo celotna regija sprejela z odprtimi rokami, to je da se jeseniški hokej že v prihodnji sezoni vrne v ligo EBEL.

Kaj se bo iz vsega tega dogajanja izcimilo, bo, rečeno s floskulo, pokazal čas, jeseniški hokejisti pa si ta trenutek s tem gotovo ne belijo las, temveč se že dalj časa (veliko več kot njihov tekmec) osredotočajo na prvi finale slovenskega hokejskega finala.

jesenice hokej
vszi

Vanj so se uvrstili skozi precej ozko šivankino uho, z nizko zmago v Celju, a zmaga je vse, kar šteje, še posebej pa so bili s tem razpletom zadovoljni na HZS, ker so tako še pred prihajajočo pomladjo poskrbeli, da se bodo rdeči in zeleni pomerili na tekmi, ki za nekaj šteje.

Luka Tošič,
branilec Jesenic 

Mislim, da imamo realne možnosti za zmago. Vsekakor smo bolje pripravljeni kot poleti, ko smo se z njimi že pomerili. Svoje bi lahko dodali navijači, upam, da bo dvorana kar polna, Olimpija je gotovo magnet za ljudi.

Jesenice in Olimpija se bodo tako danes vrnile v Podmežaklo. Nazadnje sta se ekipi na ledu prenovljene jeseniške dame srečali konec avgusta, na pripravljalni tekmi, ko so zeleno-beli to dobili s 4:1, slabih deset dni prej pa je Olimpija za zaprtimi vrati Tivolija večne rivale premagala s 7:1.
Od vročih avgustovskih dni je preteklo že veliko vode, znoja, tudi krvi. Državni prvaki se, kot rečeno, že več dni veselijo novega obračuna z zmaji, prvega uradnega to sezono.

010-23-jesenice telemach olimpija hokej dc
Drago Cvetanovič

Iz jeseniškega tabora zato veje velika mera optimizma. Železarji se sicer zavedajo, da bo Olimpija znova velik favorit, a svojih možnosti ekipa iz mesta jekla in narcis nič kaj ne zmanjšuje.
"Mislim, da imamo lepo priložnost, da drugič v koledarskem letu premagamo Olimpijo in osvojimo drugo lovoriko. Motivacije ne bo manjkalo. Olimpija se ob vsem ukvarja še s težavami, upam, da jih bomo znova presenetili," pravi prvi strelec železarjev v ligi INL, Sašo Rajsar.

JESENICE

Liga: INL
Mesto na lestvici: 3
Zmage/porazi: 10/4
Najboljša strelca: Sašo Rajsar, Aleš Remar (7)
Najboljši podajalec: Matevž Erman (12)
Najbolj kaznovani igralec: Matevž Erman (26)

Samozavestno je pred derbijem razlagal tudi 22-letni napadalec Miha Pesjak, ki je še lani v tem času nosil zeleno-beli dres. "Za osvojitev pokala šteje le zmaga. Pred nami je težka tekma, kar pa še ne pomeni, da je Olimpija nepremagljiva, to smo dokazali lani v finalu državnega prvenstva. Pričakujem veliko borbenosti in tudi zmago. Vsi smo zelo motivirani in komaj čakamo, saj vemo, za kaj gre."

Prvič bo kot glavni trener uradno na derbiju jeseniški četi poveljeval Dejan Varl. Po štirih zaporednih zmagah v ligi INL nekdanji odlični vsestranski hokejist verjame, da njegovi varovanci lahko ponovijo aprilsko pravljico, s katero so kot veliki avtsajderji prišli do nove zvezdice, ki je na Gorenjskem izredno cenjena.

jesenice ap 27
Arsen Perić

Varl je med drugim omenil ljubljansko nerožnato situacijo in ravno ta mu predstavlja Olimpijino ahilovo peto. "Kapo dol, da še naprej normalno nadaljujejo, ni dvoma, da bi bilo ob boljši podpori in večjem finančnem vložku vse drugače. Verjamem, da to psihološko vpliva na igralce, da so obremenjeni z vsemi temi stvarmi, ki se dogajajo na ledu in okoli ledu, v tem vidim našo prednost," je pojasnil jeseniški strateg, ki se je zaradi številnih poškodb napadalcev – Miha Brus (čeljust), David Sefič (rama) in Urban Sodja (gleženj) – pred dnevi odpovedal svojemu pomočniku in Anžeta Terlikarja s klopi pretekli konec tedna poslal v igro. Poškodovana sta tudi vratarja Žan Us (koleno) in Grega Vilman (stegenska mišica).

jesenice hokej dc
Drago Cvetanovič

Od domačem terenu in glasni podpori s tribun lahko med jeseniške prednosti prištejemo, kot pravi Varl, trenutno večjo pozitivno naravnanost v primerjavi s tekmecem ter visoko motiviranost. Tu je tudi odsotnost pritiska in obremenjenosti, ki na strani Olimpije vsekakor obstaja. Na drugi strani lahko železarje lahko skrbi njihova učinkovitost. V soboto so Slavijo premagali z le enim golom, za nov Olimpijin skalp pa jih bo ob novem hokejskem prazniku na Gorenjskem verjetno treba doseči kar nekaj več.

Članki iz rubrike