Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 01.12.2015 21:19:25

Prvi v zmajevo gnezdo (foto)

Arsen Perić
Hokejisti Telemacha Olimpije so v finalni tekmi pokala Slovenije v jeseniški dvorani Podmežakla premagali Sij Acroni Jesenice s 4:0 in postali prvi slovenski pokalni zmagovalci.

Na Jesenicah je bil danes spet hokejski večer, podoben tistim v starih časih. Ljubitelji tega športa so kar dobro zapolnili dvorano Podmežakla in precej popravili povprečje obiska iz lige INL. Na sporedu je bil tradicionalni obračun najboljših ekip v državi, a tokrat so se zeleno-beli in rdeči v derbiju merili v finalu novega pokalnega tekmovanja. Na koncu so visoko zmagali Ljubljančani, vendar so bili Jeseničani vsaj pol tekme povsem enakovreden tekmec, le zadeti niso znali.


Jesenice - Olimpija 0:4  (0:0, 0:2, 0:2)

Jesenice - Dvorana Podmežakla, gledalcev 2000, sodniki: Fajdiga, Kamšek (glavna), Arlič, Lešnjak (vsi Slovenija).
Strelci: 0:1 Pešut (Čepon, Selan, 27.), 0:2 Kalan (Selan, 32.), 0:3 Pem (55.), 0:4 Kaspitz, Pešut, 60.).
Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 4, Telemach Olimpija 12.


Ekipi Sij Acroni Jesenice in Telemach Olimpija sta bila pričakovana finalista novega tekmovanja. Hokejska zveza Slovenije je želela z uvedbo pokala v sezoni 2015/16 domači hokejski javnosti ponuditi možnost spremljanja medsebojnih tekem klubov, ki sicer v tem delu sezone ne igrajo v istih ligaških tekmovanjih. Jeseničani igrajo v ligi INL, Ljubljančani pa v ligi Ebel. Status papirnatih favoritov so imeli kljub ne najbolj prepričljivim predstavam v sezoni gostje, toda tudi domači so bili odločeni, da se pokažejo v najboljši luči.

Uvodna tretjina je postregla z dokaj izenačenim hokejem, vsaka od ekip je imela nekaj časa premoč. Ljubljančani na začetku, ko sta bila pred vratarjem Juretom Pavličem nevarna Gregor Koblar in Anže Ropret, v nadaljevanju pa domači. Ti so imeli v prvem delu kar petkrat igralca ali celo dva več na ledu, pri igri 5-3 pa so jim z neumnostjo pomagali kar tekmeci: ko je Aleš Mušič ostal brez palice, je Žiga Pešut na led vrgel svojo, kar pa je seveda v nasprotju s pravili in gostje so dobili novo kazen. Toda Jeseničani teh napak niso znali kaznovati, še najbližje ploščku v vratih Oliverja Roya sta bila Sašo Rajsar in Matevž Erman.

Premoč zeleno-belih v uvodu druge tretjine so gostje vendarle spremenili v vodstvo, potem ko je po strelu Maksa Selana pred golom ploščku smer spremenil Pešut. Zmaji so še lažje zadihali v 32. minuti, ko so po podobni akciji in strelu Selana ter zadetku Luke Kalana povedli z 2:0. A domači so v nadaljevanju zapravili kup priložnosti, predvsem Sašo Rajsar, ki je bil dvakrat sam pred Royem, pa ga ni znal premagati, enkrat pa so imeli njihovi tekmeci srečo, ko se je plošček od Selana odbil tik ob vratnici vrat Olimpije za gol.

V zadnjem delu so vse bolj prevladovali zeleno-beli, rdeči pa so se osredotočali na obrambo in prežali na protinapade. A igra je večinoma potekala pred vrati Pavliča, ki je imel več dela kot Roy, večino je opravil dobro, klonil pa v 55. minuti. Takrat je Olimpija dokončno potrdila osvojeni pokal, ko je Nik Pem med dvema tekmecema prišel do ploščka in spretno matiral še vratarja. Čeprav je bilo na semaforju že 0:3, so ob koncu železarji poskusili še brez vratarja, kar pa je Roland Kaspitz spremenil v končni izid tekme.

Članki iz rubrike