zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 27.01.2016 09:57:29

HK Jesenice spet na dražbi, a cena je poskočila

arhiv Ekipe SN
Saga o prodaji blagovne znamke HK Jesenice je dobila nadaljevanje, nova izklicna cena za nakup je izredno poskočila.

Na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES) so objavljeni dokumenti, v katerih je vse pripravljeno, da se izvede nova dražba.

Spomnimo se, da je prodaja premoženja stečajnega dolžnika oziroma blagovne znamke HK Jesenice in logotipov (v nadaljevanju HK Jesenice) to zimo ponudila prav posebno zgodbo v našem prostoru. Okrožno sodišče v Kranju je s prvim sklepom 21. septembra lani odločilo, da se premoženje proda na podlagi javne dražbe in to z izklicno ceno 1200 evrov.

2,014.074,08

evra obveznosti do upnikov je imel 31. 12. 2015 stečajni dolžnik HK Jesenice.

Javna dražba, ki jo je vodil stečajni upravitelj Štefan Ščap, ki stečajni postopek vodi od 27. februarja lani, je nato potekala 24. novembra v Murski Soboti, kjer je s kar 150.000 evri (torej 125-krat več od izklicne cene) za najvišjo ponudbo in za pravcati šok med jeseniškimi in tudi slovenskimi hokejskimi navijači poskrbel ljubljanski poslovnež Boris Požeg.

Zgodba pa se je kmalu zapletla, saj Požeg, dražitelj z najvišjo ponudbo (druga najvišja je bila 120.000 evrov), v nadaljevanju ni podpisal prodajne pogodbe in ni plačal določene are oziroma kupnine. "Pripravljen sem bil plačati, vendar sem spoznal, da bi šel ta denar, teh 150.000 evrov, državi oziroma bankam, kar se mi zdi brez zveze. Dobil sem slabe informacije, ta denar bi dal, če bi šel neposredno v šport. Od pogodbe odstopam. Zakaj bi nekdo dobil ta denar, šport pa od tega ne bi imel prav nič," je takrat za Ekipo SN povedal Požeg.

134-1-jesenice
arhiv Ekipe SN

S to potezo je razjezil tudi Ščapa, s katerim smo prav tako na začetku decembra, isti dan, ko smo izvedeli, da je Požeg odstopil od namere nakupa HK Jesenic, prav tako govorili. Takrat nam je v razdraženem tonu povedal, da bodo morali še enkrat ponoviti celoten postopek in da bo, če upošteva vse roke, dražba potekala nekje februarja. Takrat smo se s Ščapom pogovarjali tudi o novi izklicni ceni in že takrat nam je stečajni upravitelj zatrdil: "Cena bo višja. Glede na dane ponudbe in ugotovitve s prve dražbe ter pogovore po njej ta po novem vsekakor ne bo znašala le 1200 evrov."

Kot je razvidno iz najnovejših dokumentov, je Ščap 14. decembra lani na sodišču podal ponovni predlog za izdajo sklepa o prodaji, pred kratkim pa so v roku z zakoni razkrili nove informacije, tudi to, za koliko se bo v drugem poskusu prodajal HK Jesenice.

Okrožno sodišče v Kranju je tako pred skoraj dvema tednoma sklenilo, da se HK Jesenice znova ponudi na javni dražbi, kjer pa bo izklicna cena kar 21-krat višja (če smo natančni 20,83-krat višja) od prve in zdaj znaša 25.000 evrov.

To je predlagal Ščap, saj se je izkazalo, da je bila primarna ocenitev prodajnega premoženja prenizka in je predlagal 25.000 evrov, varščina pa znaša deset odstotkov tega zneska, to je 2500 evrov. Vse to je sodišče tudi določilo.

Kdaj natančno bo potekala dražba, se še ne ve, saj trenutno še vedno teče rok, v katerem se na to odločitev lahko kdorkoli pritoži, konec pa ga bo ravno ta teden. Verjetno bo, kot nam je Ščap zagotovil pred mesecem dni in pol, res potekala v prvi polovici februarja.

Članki iz rubrike