nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

hu
hu
0 31.03.2016 22:04:33

Jeseničani izenačili

Arsen Perić
Na Jesenicah se je končala druga finalna tekma državnega prvenstva med Jesenicami in Olimpijo.

Gorenjci so bili tokrat boljši in slavili z 1:0 (0:0, 0:0, 1:0). Državni prvaki so bili po porazu na prvem dvoboju v Tivoliju v slabšem položaju, z morebitnim še enim spodrsljajem proti večnim tekmecem pa bi si že zelo otežili pot do obrambe naslova.

Po drugi strani so si lahko Ljubljančani v Podmežakli - nazadnje so bili tu konec lanskega leta, ko so osvojili pokalno lovoriko - privoščili nekoliko bolj sproščen pristop, čeprav so se zavedali, da prva zmaga v finalu še ne zagotavlja končnega uspeha.

Današnji večer v Podmežakli se je nazadnje razpletel po okusu domačih; ti so narekovali ritem celo tekmo, na koncu pa zmagali z najtesnejšim izidom in poskrbeli, da se finale ne bo končal po treh tekmah.

Ljubljančani so bili tisti, ki so prvi zapretili. Toda na prvi tekmi so po dobri uvodni tretjini že postavili temelje za zmago, tokrat pa so s streli Luke Kalana in Gala Korena le ogreli domačega vratarja Žana Usa.

Jeseničani so počasi vzpostavili ravnotežje, v nadaljevanju prve tretjine pa bili boljši tekmec. Dogajanje se je preselilo pred vrata Oliverja Royaja, ki je moral najprej posredovati ob močnih strelih do daleč Nejca Berliska in Denisa Rakoviča, ko so imeli domači prvič igralca več, potem sta sprožila še Miha Brus iz obrata in Anže Terlikar, a gola domači niso dosegli.

Za nevarna poskusa gostov v uvodni tretjini pa sta poskrbela še Nik Pem, ki je bil neoviran, a ni zadel, ter Kalan, ki ni izkoristil Usovega slabega posredovanja, tako da se je prvi del končal brez zadetkov.

Železarji so v nadaljevanju stopnjevali pritisk. Goste so stisnili pred njihov gol, zmaji pa so delali preveč napak, da bi lahko ušli pritisku domačih. Reševal jih je vratar Roy, ki je branil vse: nevaren strel Tadeja Čimžarja po natančni podaji Brusa, pa poskus Marjana Manfrede, v 28. minuti mu je ob močnem strelu Čimžarja pomagal še okvir gola.

jesenice olimpija
Arsen Perić

Priložnosti zeleno-belih so bile redkejše, najlepšo pa je imel Nardo Naagtzam, ko je bil sam pred Usom, a nenatančen. Zadetku v Podmežakli, kjer je kakšnih 2000 glasnih privržencev rdečih pričakovalo vodstvo svojih ljubljencev, so bili precej bližje gorenjski oklepniki, vendar niti do 40. minute niso bili uspešni, pa čeprav so imeli na voljo še eno prednost igralca več - svojo prvo so pred tem zapravili tudi gostje.

Ko se je že zdelo, da bo jeseniška premoč minila brez zadetka, je za navdušenje navijačev poskrbel Andrej Židan, ki je v 43. minuti z natančnim strelom s kakšnih šestih metrov meril v polno. Olimpija se je po prejetem zadetku prebudila, zapretila sta Ropret in Kalan, tekmo pa bi lahko odločil Manfreda, toda po prodoru v 56. minuti je bil Roy na mestu.

Zadnja minuta je bila zelo vroča; gostje so stavili na vse ali nič, potegnili iz gola vratarja, najlepši priložnosti pa sta imela Aleš Mušič, ki je zgrešil skorajda prazen gol, ter Andrej Tavželj, ki je z modre črte zadel prečko, in ostalo je pri 1:0.

jesenice olimpija
Arsen Perić

Finale se bo nadaljeval v ponedeljek, ko bo tretja tekma v ljubljanski dvorani Tivoli. Izid v zmagah je izenačen na 1:1, prvak pa bo moštvo, ki bo prvo zbralo tri zmage. 

Sij Acroni Jesenice - Telemach Olimpija 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

* Jesenice - dvorana Podmežakla, gledalcev 2000, sodniki: Bulovec, Warshaw (glavna), Bohinc, Markizeti. 
* Strelec: 1:0 Židan (Lahajnar, 43.).
* Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 6, Telemach Olimpija 12.
Značke: finale, jesenice, olimpija

Članki iz rubrike