Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 05.08.2016 12:35:25

Na hokejski ligi Rudi Hiti tri ekipe iz lige prvakov in štirje tujci

Arsen Perić
Poletna hokejska liga Rudi Hiti bo letos potekala v Mariboru, sodelovale pa bodo zgolj tuje ekipe.

Maribor bo med 10. in 13. avgustom gostil letošnje hokejsko tekmovanje - poletno ligo Rudi Hiti. V ligi bodo nastopali štirje klubi, norveški Stavanger Oilers, francoski Rapaces Gap in avstrijska Graz 99ers ter Vienna Capitals. V ligi zaradi nekoliko kasnejšega začetka priprav ne bo slovenskih klubov.

Poletna hokejska liga Rudija Hitija 2016 bo v letošnjem letu prvič na sporedu v Mariboru, gostila ga bo Ledna dvorana, gre pa za že 24. ponovitev tekmovanja. Skupaj s Hokejsko drsalnim klubom Maribor, ki ga vodi Andrej Verlič, bo Rudi Hiti, legendarni slovenski hokejist in član hokejske hiše slavnih, znova organiziral hokejsko poslastico, saj bodo palice prekrižali klubi, ki igrajo v ligi prvakov - Stavanger, Vienna Capitals in Gap, tem pa se pridružuje še Graz 99ers, ki igra v ligi Ebel. Liga prvakov se bo začela 18. avgusta.

"Maribor se je pokazal kot zanimivo okolje za priprave in treninge ekip iz lige KHL, saj zanje že peto leto pripravljamo pripravljalne turnirje in trening kampe. V tej sezoni smo tako že gostili Torpedo in Slovan iz Bratislave, tokrat pa bomo prvič gostili še turnir Rudija Hitija," je uvodoma dejal Verlič, ki si želi v dvorano privabiti čim več hokejskih navdušencev, turnir pa je prav tako priložnost za turistične obiskovalce Maribora, da si ogledajo najboljše hokejske ekipe pri delu.

Hiti, legendarni slovenski hokejist, meni, da je to tekmovanje zelo pomembno za promocijo hokeja. "Mislim, da je Maribor tak center, ki si zasluži to poletno ligo, ima potrebno infrastrukturo, ne samo dvorano, ampak tudi vse ostalo. Ekipe, ki prihajajo, tako niso imele zadržkov ob udeležbi. V dvorani si med gledalci želimo tudi čim več otrok, da jih ta igra začne zanimati," je dejal Hiti.

Vstopnina bo simbolična v višini petih evrov, poleg ljubiteljev tega športa in turistov, pa v Maribor, ki na podlagi hokejskih prireditev v mestu ustvari dodatnih 5000 nočitev, vabijo še navijače sodelujočih ekip iz Gradca in Dunaja.


Letos na tekmovanju ni nobene slovenske ekipe, saj te prepozno začenjajo priprave, močne tuje ekipe pa si v tem času želijo kakovostne nasprotnike, da bi jim lahko ob čvrsti igri pokazale napake, ki jih morajo pred pričetkom tekmovalne sezone odpraviti.

"Za pripravljalne tekme KHL nimamo pravih partnerjev, ta moštva namreč pričnejo priprave že v začetku julija, ostali klubi s tega področja osrednje Evrope in lige Ebel pa šele v začetku avgusta. Ekipe potem rabijo vsaj teden dni, da se uigrajo in pričnejo igrati tekme. V prihodnje bi radi k sodelovanju privabili tudi Olimpijo, Jesenice, Celovec ...," je še dejal Hiti.

Spored tekem poletne lige Rudi Hiti:
10.8. ob 19.30 Stavanger Oilers - Graz 99ers
11.8. ob 19.30 Vienna Capitals - Rapaces Gap
12.8. ob 16.00 Stavanger Oilers - Vienna Capitals
12.8. ob 19.30 Rapaces Gap - Graz 99ers
13.8. ob 16.00 Rapaces Gap - Stavanger Oilers

Članki iz rubrike