mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
1 18.02.2017 12:15:54

Domači sponzorji, Rusi, Kitajci ... Nova, enotna zgodba!

Drago Cvetanovič
V četrtek so se začeli kazati prvi obrisi nove uspešne hokejske zgodbe na Jesenicah. V majhnem kraju na vhodu v Zgornjesavsko dolino. V mestu jekla, ki je že dolga leta sinonim za najlepši in najhitrejši moštveni šport. Za hokej! Skoraj 70 let je ta šport del Jesenic in Jeseničanov.

Končno je prišel čas, ko so se združili vsi, ki imajo na Gorenjskem radi hokej. Večkrat so se usedli za skupno mizo, in čeprav niso bili vedno enakega mnenja, so se pogovarjali, iskali kompromise in dosegli dogovor, da gredo vsi, ki jim za jeseniški hokej ni vseeno, z roko v roki v novo zgodbo. Zakaj? Ker gre za prihodnost hokeja, ne samo na Gorenjskem, ampak tudi v Sloveniji. Ker gre za prihodnost naših otrok, ki jih raje vidimo na ledeni ploskvi, kot da s pordelimi očmi buljijo v mobilne telefone in računalnike ter »nabijajo« igrice ali se gredo voajerje na družbenih omrežjih.

razingar tk
Tit Košir


Eden od tistih, ki so že vse življenje v hokeju, v jeseniškem hokeju, je tudi Tomaž Razingar, nekdanji kapetan Jesenic in tudi kapetan slovenske reprezentance. "Navdušen sem nad tem, kar se je zgodilo v četrtek zvečer v dvorani Podmežakla. Na Jesenicah je bilo že prej veliko ljudi, ki so hoteli tako ali drugače pomagati jeseniškemu hokeju, pa niso bili in še danes niso povezani v nobeno skupino. Bilo pa je nekaj skupin, ki so sicer želele dobro, a so na marsikateri vidik jeseniškega hokeja gledale različno. Različne hokejske skupine smo se sestajale že kar nekaj časa in naposled smo našli skupen jezik."

jesenice 2
Tit Košir


Na četrtkovi tekmi na Jesenicah so bili tudi ljudje z ruskega in kitajskega veleposlaništva. Na tekmo jih je povabila projektna skupina oziroma posamezniki iz te skupine. Zakaj so prišli z ruskega veleposlaništva, je jasno, saj je glavni sponzor HDD Jesenice Acroni, ki je v ruski lasti, toda Kitajci ... "V razvojni projektni skupini so ljudje, ki delajo marsikaj. To so gospodarstveniki, odvetniki, sodniki, tu je tudi predsednik državnega sveta Mitja Bervar, pa še nekateri drugi. Res so na tekmo prišli ruski, kitajski veleposlanik, župani jeseniške in drugih gorenjskih občin, različni gospodarstveniki ... "


CELOTNI ČLANEK SI LAHKO V CELOTI PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

jesenice bc
Drago Cvetanovič

Članki iz rubrike