Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 15.03.2017 22:58:58

Jeseničani z drugo zmago že v polfinalu DP

hokejisti Jesenic so se z drugo zmago proti Crveni zvezdi že uvrstili v polfinale državnega prvenstva. Železarji so danes še drugič visoko premagali beograjskega predstavnika v slovenskem državnem prvenstvu in v Podmežakli slavili z 9:1 (0:0, 7:1, 2:0).

Jeseničani so v tekmi povsem upravičili vlogo favorita. V prvi tretjini ni kazalo na toliko zadetkov v mreži Crvene zvezde. Osrednja oseba tekme je bil Vitali Bialinski, vratar beograjske ekipe. S svojimi obrambami je preprečeval vodstvo Jesenic in v prvi tretjini tudi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. V drugem delu pa pritiskov ni več zdržal in goli so pričeli padati kot po tekočem traku. Crvena zvezda je še uspela izenačiti na 1:1, nato pa so goli padali le v mrežo Beograjčanov.

Po drugi tretjini sta oba trenerja opravila menjavo vratarjev, Jeseničani, ki so v tej tekmi igrali kot gosti, pa so svojo zmago samo potrdili. Z drugo zmago so si Jeseničani že priborili mesto med štirimi najboljšimi ekipami v Sloveniji. Polfinalni nasprotnik Železarjev bo morda znan že v četrtek zvečer. Jeseničani čakajo na boljšega iz para ECE Celje - HK MK Bled.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike