franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 28.01.2021 21:39:31

Jeseničani dobili prvo polfinalno tekmo, prvič zaigral tudi Pinelli

Domen Jančič/HDD SIJ Acroni Jesenice
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so dobili prvo polfinalno tekmo državnega prvenstva. V dvorani Podmežakla so premagali kranjski Triglav s 5:0 (2:0, 1:0, 2:0). Moštvi igrata na dve zmagi, druga tekma bo v soboto v Kranju.

Jeseniško-kranjski polfinalni obračun se je začel z manjšo zamudo, saj so Kranjčani četrtfinale zaradi okužb v svoji ekipi končali šele v torek, ko so v tretji tekmi premagali mlado jeseniško ekipo.

S to zmago so si priborili možnost, da izzovejo še močnejšo zasedbo iz Podmežakle. Status favorita so železarji na koncu pričakovano upravičili, a Kranjčani so svojo nalogo opravili solidno in so bili dokaj enakovreden tekmec.

Kljub temu vprašanj o zmagovalcu ni bilo. Domači so že na začetku pritisnili, v prvi tretjini pa dosegli dva zadetka, uspešna sta bila Jaka Sodja v sedmi in Jaka Šturm v 14. minuti. V nadaljevanju so bili gostje blizu, dobili pa so le en zadetek, ko je vratarja Gala Jelerja Remškarja premagal Andrej Hebar pred koncem tretjine.

Tudi v zadnjem delu so imeli domači premoč, številne poskuse je vratar Remškar Jeler ubranil, potem pa so Jeseničani na hitro dosegli še dva gola, v 51. minuti Žan Jezovšek, v 53. pa Sašo Rajsar, tako da je bila zmaga na koncu prepričljiva.

Na poti do polfinala je domača zasedba zanesljivo z dvema visokima zmagama premagala Celjane, medtem ko so Kranjčani s Hidrio Jesenicami izgubili prvo tekmo doma, potem pa dobili drugo v gosteh, odločilno tretjo na domačem ledu pa s 5:1.

Omenimo še to, da je za železarje prvič zaigral Francesco Pinneli, mladi, kanadski napadalec.

Zmagovalec tega polfinalnega dvoboja se bo v velikem finalu DP pomeril s SŽ Olimpijo, ki je danes že končala polfinale še z drugo zmago proti Slaviji junior.

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike