franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
13 08.03.2024 21:36:14

Uff! Kakšen derbi, na ledu pretep in neusmiljeno polnjenje jeseniške mreže!

Martin Metelko
Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi finalni tekmi državnega prvenstva premagali Sij Acroni Jesenice z 9:3 (3:0, 4:1, 2:2). V finalu moštvi igrata na štiri zmage, druga tekma bo v nedeljo na Jesenicah.

SŽ Olimpija - Sij Acroni Jesenice 9:3 (3:0, 4:1, 2:2)
Ljubljana – Dvorana Tivoli. 2883 gledalcev. Glavna sodnika: Groznik (Brezje) in Režek. Linijska sodnika: Javornik (oba Ljubljana) in Jeram (Škofja vas).
Strelci: 1:0 Predan (Ž. Pance, 11.), 2:0 Simšič (Ž. Pance, Mahkovec, 17., PP1), 3:0 Bičevskis (Magovac, 18.), 4:0 Simšič (Mahkovec, 22., PP1), 5:0 Simšič (Mahkovec, J. Sodja, 25.), 6:0 Simšič (Mahkovec, Ž. Pance, 30., PP1), 6:1 Čimžar (Jezovšek, 36.), 7:1 Predan (Bičevskis, Vodlan, 40., PP1), 7:2 U. Sodja (Logar, E. Pance, 50), 8:2 Predan (Ž. Pance, 56.), 9:2 Mehle (J. Sodja, Simšič, 59.), 9:3 Pazlar (Baloh, Špari Leben, 60.).
Kazenske minute: SŽ Olimpija 17 + 20 (Gooch), Sij Acroni Jesenice 17 + 20 (M. Bohinc)
*opomba: SŽ Olimpija v seriji vodi z 1:0

Olimpija: Horak, Kolin; Mašič, Pavlin, Gooch, Bičevskis, Zajc; Dodero, Ćosić, J. Sodja, Simšič, Mahkovec; Crnović, Magovac, Ž. Pance, Predan, Mehle; Hebar, Petronijevič Lepša, Beričič, Vodlan. Trener: Antti Karhula.

Jesenice: Us, Sotlar; R. Bohinc, Logar, Jezovšek, Čimžar, Kumanović; Selan, Prostor, U. Sodja, M. Bohinc, Pance; M. Seršen, Urukalo, G. Glavič, Lesničar, Borse; Turšič Sečkar, Špari Leben, Baloh, Pazlar. Trener: Gaber Glavič.


V Ljubljani se je danes odvilo prvo dejanje zadnjega dela sezone na domači sceni. Potem ko sta oba najboljša slovenska kluba ostala brez končnice v ligi ICEHL in alpski ligi, so pri HZS hitro zastavili še finale državnega prvenstva. V tem ima jasen status favorita ljubljanska zasedba, tudi branilka naslova, kar je danes potrdila na prvi tekmi z visoko zmago.

Ljubljančani so bili večino prve tretjine v napadalni tretjini tekmecev in pritiskali proti vratom Žana Usa. Gola pa jim dolgo ni uspelo doseči, za prvega je nato v 12. minuti poskrbel Aljaž Predan. Po strelu Žige Panceta, ko se je plošček odbil od vratnice, je praktično iz mrtvega kota izza vrat zadel Usa v hrbet, plošček pa je končal v golu.


Nato so domači izkoristili igralca več, ko je dve sekundi pred iztekom jeseniške kazni zadel Nik Simšič. Manj kot minuto zatem pa je, po še enem ne najboljšem posredovanju Usa, še tretjič plošček za njegov hrbet spravil še Maris Bičevskis. Tudi Jeseničani so imeli nekaj priložnosti, predvsem so prežali na protinapade, ob prvem je nalet dveh Jeseničanov ustavil vratar Lukaš Horak, ki je bil uspešnejši tudi ob pobegu mladega Grege Pazlarja.

Čeprav je bilo glede na razmerje moči na ledu že po prvi tretjini jasno, da bodo železarji težko prišli do preobrata, domač niso popuščali, naslednji gol ob prednosti igralca več je dosegel Simšič že v 22. minuti, za 5:0 pa je isti igralec poskrbel tri minute pozneje, ko je od ograde odbiti plošček spretno pospravil v mrežo. Da je bil ta večer tudi njegov, pa je napadalec Olimpije pokazal še s četrtim golom, znova ob "power-playu" na polovici tekme.

Ob festivalu golov na ljubljanski strani se je na ledu tudi iskrilo, v pretepu je bil udeležen tudi vratar gostov Us, potem pa je gostom le uspelo doseči prvi zadetek, ko je Tadej Čimžar uspešno končal protinapad. A so domači odgovorili s še enim golom ob koncu tretjine, tudi tega so dosegli, ko so imeli na ledu igralca več.

V zadnji tretjini so gostje menjali vratarja, namesto Usa je v igro vstopil Ian Sotlar. Domači so ob visokem vodstvu močno spustili ritem, kar so Jeseničani najprej izkoristili za drugi zadetek, uspešen je bil Urban Sodja po protinapadu. A so tudi domači še imeli željo po golu, kar je s tretjim zadetkom na tekmi pet minut pred konce potrdil Aljaž Predan. Ob koncu tekme pa sta ekipi dosegli še vsaka po gol, tako da je bila končna razlika +6.

Članki iz rubrike