Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
0 22.11.2014 08:46:07

V Istanbulu ubit navijač Crvene zvezde (video)

Facebook
Sinočnji evroligaški košarkarski dvoboj med Galatasarayem in Crveno zvezdo se je končal z zmago domače ekipe po dveh podaljških.

Vendar pa je srečanje zaznamovala smrt 25-letnega Marka Ivkovića, navijača Crvene zvezde, ki so ga ubili turški navijači. Iz srbskega konzulata so sporočili, da je Srba v pretepu navijaških skupin neznanec zabodel z nožem, rane pa so bile zanj usodne.


Zdravniki so se pet ur trudili z reanimacijo fanta iz Zemuna, a je slednji zaradi izgube krvi umrl. Na konzulatu so napad označili kot teroristični akt in zanj okrivili tudi trenerja Galatasaraya. "Potem, ko je trener rekel, da so srbski navijači teroristi, ki so prišli v Istanbul, da terorizirajo Turke, pravim, da je tudi on terorist in stojim za tem," je dejal konzul, in dodal, da je bila to tekma z visokim tveganjem in ocenil, da je bila organizacija tekme zelo slaba.

Do tragičnega dogodka je prišlo pred dvorano, kjer so turški navijači napadli okrog 400 navijačev beograjskega kluba. Ti niso mogli v dvorano, ker je organizator prekršil dogovor med kluboma in jim onemogočil, da kupijo vstopnice. Odgovorni pri Galatasarayu pravijo, da so imeli rezerviranih 40 kart za navijače rdeče-belih, ne pa za 400, kolikor jih je prišlo.

Srbski mediji poročajo, da so gostje na vsak način želeli priti v dvorano, a jim policisti tega niso dovolili. Kmalu za tem pa je prišlo tudi do pretepa med navijaškima skupinama. Nesrečnemu mladeniču pa so pri tem zabodli nož v srce. 

Turki so z izzivanjem nadaljevali tudi med tekmo in večkrat skandirali: "Kosovo, Kosovo."

"Gre za tragično situacijo, navijaču so zabodli nož v srce in je umrl. Delamo vse, kar je v naši moči, da bi naši navijači varno zapustili Turčijo. Njihova policija ni dobro opravila svojega posla, saj ni bilo dovolj policistov in tudi organizacija tekme ni bila dobra. Opozarjali smo, da so tudi take stvari mogoče, a je zdaj brezpredmetno govoriti o tem. Sem v stalnem stiku s premierjem Aleksandrom Vučićem,"
je za srbski Mondo povedal generalni konzul Srbije v Istanbulu Zoran Marković, ki je še dodal, da so se turški zdravniki kot levi borili za Markovo življenje.

Članki iz rubrike