Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.10.2015 15:17:46

Tekma proti Trentu bo zrelostni izpit

Grega Wernig
V sredo se bo začel evropski pokal, v katerem bo nastopala Union Olimpija, ki se bo skušala še tretje leto zapored prebiti v drugi del tekmovanja.

Ljubljančani bodo nastopali v skupini A skupaj s španskim Bilbaom, nemškima Oldenburgom in Bonnom, francoskim Nanterrom ter italijanskim Trentom, ki bo njihov prvi tekmec v sredo ob 20.30 v Stožicah.

Cilj Uniona Olimpije v novi sezoni evropskega pokala je uvrstitev v drugi del oziroma med 32 najboljših moštev. Za to bo potrebna uvrstitev med prva štiri moštva v skupini.

"Smo mlada ekipa, ki potrebuje čas za najboljše predstave. A hkrati smo ambiciozni in željni dokazovanja. Veselimo se novih izzivov, čeprav bo to za mnoge povsem nova izkušnja," poudarja kapetan ekipe Saša Zagorac.

Trener Gašper Potočnik opozarja, da so Italijani zelo nevarna ekipa. "So zelo atletski, hitro tečejo in visoko skačejo, kar nam v osnovi ne ustreza. Hkrati so na začetku sezone v odlični formi; v pripravah so premagali praktično vse tekmece, med njimi tudi Cajo Laboral, italijansko prvenstvo pa so začeli z dvema zmagama," poudarja Potočnik.

Potočnik gw
Grega Wernig

Tudi Union Olimpija je sezono začela spodbudno. Z izjemo bolečega poraza s Sutjesko doma je v zadnjih dveh krogih nanizala dve zmagi. Uspeha v gosteh proti Ciboni in doma s Krko s tridesetimi točkami razlike sta lepi popotnici pred začetkom evropske sezone.

"Tekma proti Trentu bo za nas neki zrelostni izpit. Videl bom, kako se bodo igralci odzvali po dveh velikih zmagah. Mislim, da se zavedajo, da je pred nami dolga sezona in da bo treba garati iz tekme v tekmo," dodaja Potočnik.

Članki iz rubrike