Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 01.12.2015 19:38:05

Sončni mrk v Evropi

Grega Wernig
Košarkarji Helios Suns so v šestem krogu pokala Fiba še petič izgubili in ostali brez nastopa med 32 najboljšimi ekipami v tem tekmovanju. Na gostovanju v Litvi jih je premagala ekipa Pieno Zvaigzdes s 86:77.

Domžalski košarkarji so imeli po zmagi v petem krogu na Poljskem proti vodilni ekipi skupine I Turow Zgorzelec še vedno možnosti, da bi tudi po novem letu igrali v Evropi. Da bi to uresničili, bi morali premagati Pieno Zvaigzdes z več kot 10 točkami razlike, vendar bi moral tudi poljski Turow Zgorzelec izgubiti pri vodilnem Ventspilsu. Latvijci so svoj del naloge opravili, saj so s 94:73 premagali Poljake, medtem ko je Helios Suns v Pasvalys ostal praznih rok.

Ob polčasu so varovanci Gašperja Okorna še imeli nekaj upanja, da bi se domov vrnili z zmago in potrebno razliko, toda zanje je bila potem usodna tretja četrtina, v kateri so jim domači košarkarji v 28. minuti pobegnili na deset točk razlike (62:52). Do konca tekme so domačini brez težav držali prednost in se z zmago veselili tudi napredovanja med 32 ekip, ki bodo po novem letu nadaljevali v pokalu Fiba.



Najboljši strelci domžalske ekipe so bili Hugh Robertson (19 točk), Đorđe Lelić (18) in Marijan Čakarun (16), medtem ko je bil pri Litovcih najbolj učinkovit Američan Demond Carter (21).

V sredo bodo nastopili še drugi trije slovenski predstavniki v tem tekmovanju. Doma bosta igrala Zlatorog Laško, ki bo v skupini D gostil vodilni Elan Chalon iz Francije, aktualni državni prvak Tajfun pa bo v celjski dvorani Golovec igral proti Bakken Bearsu iz danskega Aarhusa, ki vodi v skupini F. Krka bo v zadnjem krogu pokala Fiba igrala na Nizozemskem proti ekipi Leiden, ki je še brez zmage.

Članki iz rubrike