GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 12.10.2016 15:15:36

Pred Olimpijo je peklenski ritem

www.alesfevzer.com
Košarkarji Uniona Olimpije bodo štartali v tretjem tekmovanju v tej sezoni.

Uvodni krog državnega prvenstva je že za njimi, v regionalnem tekmovanju so odigrali tri tekme, danes pa jih čaka uvodni obračun v evropskem pokalu. Ob 20.30 bo tekmec v Tivoliju ruska Lokomotiva Kuban iz Krasnodarja, udeleženec zadnjega zaključnega turnirja evrolige.

Ljubljančani bodo imeli od danes do sredine decembra peklenski ritem tekem. V tem tednu na primer bodo v šestih dneh odigrali tri tekme; danes Lokomotiva, v petek Hopsi na Polzeli in v nedeljo Partizan v Beogradu.

"V klubu se vsi zavedamo, da je trenutno naša prva prioriteta državno prvenstvo. Nato sledi liga Aba in šele na tretjem mestu je evropski pokal. Realno smo najslabša ekipa v skupini, zato si ne delamo utvar. Pomembno je, da petintrideset tekem, koliko jih imamo do konca koledarskega leta, preživimo brez pretresov in poškodb," pravi trener zeleno-belih Gašper Okorn.



Union Olimpija bo v evropskem pokalu nastopila v skupini D skupaj s Hapoelom iz Jeruzalema, nemškim Ratiopharmom, Valencio iz Španije ter Lokomotivo. Slednja je maja nastopila v Berlinu na zaključnem turnirju evrolige. V polfinalu je izgubila s kasnejšim prvakom CSKA Moskvo, v tekmi za tretje mesto pa je premagala Laboral Kutxo.

Dvajset ekip, kolikor jih nastopa v evropskem pokalu, se bo v prvem delu potegovalo za šestnajst mest, ki vodijo v drugi del, kar pomeni, da bo iz vsake skupine le ena ekipa izpadla že decembra. V Top 16 bo vsako moštvo odigralo šest tekem, nato pa sledijo izločilni boji na dve zmagi.

V ostalih klubih v evropskem pokalu bosta igrala dva slovenska igralca. Mirza Begić bo zastopal barve zagrebške Cedevite, Miha Lapornik pa je član Bilbaa iz Španije.

Članki iz rubrike