Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.10.2016 12:30:44

Helios Suns za začetek lige prvakov proti Arisu

www.alesfevzer.com
Nova sezona je za košarkarje Helios Suns že v polnem teku. Domžalčani so prve tekme v pokalu Sixt Alpe Adria ter ligi Nova KBM že odigrali, danes ob 20. uri pa jih doma čaka še uvodni nastop v novoustanovljeni ligi prvakov pod okriljem Fiba Europe.

Gost bo grški Aris, ki ga od leta 2014 vodi strateg Dmitris Priftis. Desetkratni grški prvaki - zadnji naslov so osvojili leta 1991 - so se v minuli sezoni uvrstili v polfinale grškega prvenstva, prav tako pa so se v zadnjih sezonah redno uvrščali med najboljših šestnajst ekip v evropskem pokalu. Zadnjo lovoriko so osvojili leta 2004, in sicer grški pokal.


Ekipa je v novi sezoni precej spremenjena, saj so v njej ostali le trije igralci - Vasilis Xanthopoulos, Zaras Thodoris in Spyros Mourtos. Poleg štirih Američanov sta moštvo okrepila gruzijski reprezentant Viktor Sanikidze ter 206 centimetrov visok Srb Tadija Dragičević, nekdanji igralec Budučnosti, ki je bil leta 2008 kot 52. po vrsti izbran na naboru NBA. V dosedanjem delu nove sezone grškega državnega prvenstva je Aris odigral dve tekmi in zabeležil polovičen izkupiček. Najboljši strelec ekipe je 24-letni in 204 centimetre visok krilni center Vassilis Kavadas, ki ima povprečje 14,5 točke na dvoboj.

Helios Suns, ki se je v ligo prvakov uvrstil kot prvak Slovenije, ima v novi sezoni en poraz in štiri zaporedne zmage. Na začetku je tesno izgubil slovenski superpokal proti Krki, nato pa dvakrat zmagal v pokalu Sixt Alpe Adria ter ligi Nova KBM. V zadnjem krogu je v ponovitvi lanskega finala ugnal Zlatorog iz Laškega.

Članki iz rubrike