favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

gv
gv
0 26.10.2016 11:00:01

Košarka v Stožicah tudi v znamenju rožnatega oktobra

Nikola Miljković
Oktober je tradicionalno posvečen tudi osveščanju o raku dojk. Projektom in aktivnostim, s katerimi želijo osvestiti širšo javnost o raku dojk in opozoriti na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja in učinkovitega zdravljenja bolezni, so se pridružili tudi v košarkarskem klubu Union Olimpija.

Današnji dvoboj evropskega pokala v Stožicah, kjer se bodo zmaji ob 20. uri pomerili z zvezdniško ekipo te skupine Hapoelom na čelu z Amarejem Stoudemireom, bo poleg domače zeleno-bele zaznamovala tudi rožnata barva.


Ob svetovnem mesecu boja proti raku dojk bodo v klubu skupaj z obema ekipama in predstavnicama slovenskega Združenja Europe Donne, sekretarko Tanjo Španič in ambasadorko Jano Kotesko, spomnili in opozorili na bolezen, za katero v Sloveniji na leto zboli skoraj 1300 žensk in okoli deset moških. Ta rak je visoko ozdravljiv, če je odkrit dovolj zgodaj, zato se ta mesec vrstijo pozivi k rednemu samopregledovanju dojk in udeležbi na pregledih v okviru programa Dora.

Obenem bodo spodbudili tudi obiskovalce tekme, naj s sloganom #gremovakcijo donirajo sredstva z SMS sporočili s ključno besedo POGUMNA ali POGUMNA 5 na 1919 in prispevajo en evro ali pet Združenju Europa Donna.

Članki iz rubrike