Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 18.11.2016 23:06:38

Dončić slavi najslajšo zmago

Profimedia
V petkovih štirih obračunih košarkarske evrolige je bil v ospredju španski obračun v Barceloni. S kar 102:63 je slavil Real. Slovenski košarkar Luka Dončić je za Madridčane v 15:18 minute dosegel osem točk, imel pa je tudi štiri podaje in štiri skoke.

Branilci naslova so tekmo v Barceloni začeli s trojko Dončića, v 15. minuti je bilo 44:25, minuto pred odhodom na odmor pa že 53:28. Tudi v drugem polčasu so varovanci trenerja Pabla Lasa nadaljevali dobro igro, vprašanje je bilo le, kakšna bo razlika ob koncu tekme. Na koncu je ta znašala 39 točk. Ob šesti zmagi Reala se je izkazal tudi Dončić, ki je v dobrih 15 minutah dosegel osem točk. Najboljši strelec Madridčanov, ki so dosegli tudi 14 trojk, eno je prispeval Dončić, je bil Sergio Lull z 20 točkami, v domači ekipi, ki je še četrtič letos izgubila, je Tyrese Rice tekmo končal pri 23 točkah.

V še sedemnajstem medsebojnem obračunu so košarkarji Žalgirisa v gosteh morali priznati premoč moskovskega CSKA-ja, ki je slavil s 95:86. Miloš Teodosić je za domačo ekipo dosegel 25 točk, pet več jih je ob porazu najboljše litovske ekipe prispeval Paulius Jankunas. Moskovčani so pri sedmih zmagah, Žalgiris pa je ostal pri dveh. V istanbulskem derbiju je Galatasaray s 85:81 premagal Darušafako. Največ zaslug za šele drugo zmago Galatasaraya je imel z 22 točkami Tibor Pleis, dve manj je ob tretjem porazu Darušafake dosegel Will Clyburn.

Napeto je bilo tudi v Atenah, kjer je Olympiacos na krilih Vassilisa Spanoulisa, ki je bil z 22 točkami, tudi štirimi trojkami, najbolj učinkovit igralec tekme, z 79:77 premagal domači Panathinaikos. V domači ekipi je 16 točk dosegel Nick Calathes.

Članki iz rubrike