1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ps
ps
0 27.12.2014 11:00:34

KRKA - PARTIZAN: Katera stopnja procesa?

abaphoto
Edo Murić bi moral danes ob 21. uri prvič po odhodu iz Krke zaigrati pred novomeško publiko v dresu Partizana. A ne bo, ker je še vedno poškodovan, gotovo pa bodo dolenjski ljubitelji košarke nekdanjemu kapetanu namenili topel sprejem.

Murić je sicer po poškodbi rame že začel trenirati, a noče ničesar tvegati in se prehitro vrniti, zato bo na povratek najverjetneje počakal do tekme z Olimpijo. Partizan je sicer šele sredi tedna z zmago nad Szolnoki Olajem na lestvici prehitel Krko. Dvoboj z Madžari je bil še zadnji, na katerem zaradi kazni prepovedi vodenja treh tekem ni bil na klopi Duško Vujošević. Drevi v Novem mestu bo prekaljeni strateg spet vodil črno-bele, ki so – pa čeprav tega najbrž v taboru Partizana ne bodo priznali – z njim ali brez njega drugačna ekipa.
Drugačna je tudi ekipa, proti kateri je Krka igrala v prvem delu. »Obstaja velika kakovostna razlika med moštvom Partizana, ki smo ga premagali v Beogradu, in moštvom, ki prihaja v Novo mesto, in to ne glede na poškodbe pomembnih igralcev. Prihod Mačvana, Pavlovića in Bogdanovića, vrnitev Milosavljevića in Milutinovića, to je ogromna razlika glede na prvo tekmo,« opozarja tudi trener Krke Aleksandar Džikić, ki ima tudi sam zdaj na voljo vse košarkarje, kar v Beogradu ni bil primer. Je pa res, da vsi skupaj igrajo šele kratek čas. »Iščemo najboljše načine, da igramo skupaj kot pravo moštvo. V tem procesu iskanja imamo tako sijajne predstave, kakršna je bila z Unionom Olimpijo, kot tudi ne tako dobre, kar je bil primer s Cedevito,« pravi Džikić.
Krka je v Beogradu prikazala eno najboljših letošnjih predstav, Džikić je skoraj celotno tekmo odigral z eno peterko, saj je Chris Booker igral 38 minut, Jasmin Hukić eno manj, Mirko Mulalić dve, Malcolm Armstead je na parketu prebil 33 minut, Matej Rojc pa 31. Matej Bolčina je takratno zmago Novomeščanov gledal s klopi, danes najbrž temu ne bo tako, saj bo Džikić potreboval večjo rotacijo, da se zoperstavi močni notranji liniji črno-belih. »Tekma s Partizanom bo še ena prednovoletna košarkarska poslastica za Novo mesto in upam, da bomo tudi mi s svojo igro prispevali k temu. Zavedamo se, da se lahko samo z agresivno in borbeno igro kosamo z gosti iz Beograda, ki so močni prav na vseh položajih. Pričakujem tudi veliko spodbudo naših navijačev,« pravi Bolčina.

Članki iz rubrike