evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

liz
liz
0 28.01.2015 19:45:21

Blažič: Hokej mi je dal delovne navade in agresivnost (video)

Nikola Miljković
Crvena zvezda v letošnji sezoni lige ABA v osemnajstih tekmah ni niti enkrat okusila grenkobe poraza.

V evroligi se je uvrstila v TOP 16, a ima po štirih tekmah v skupini E prav toliko porazov. Eden glavnih motorjev rdeče-belega moštva je Jaka Blažič in 24-letnega slovenskega reprezentanta so se odločili podrobneje predstaviti tudi na uradni spletni strani tega tekmovanja.

Pri tem je Jaka povedal marsikaj zanimivega, med drugim tudi to, da je v rani mladosti veliko smučal, kar je za mesto, iz katerega prihaja, nekaj povsem normalnega. "Na Bledu nihče ne igra košarke," je Jaka, čigar oče je smučarski trener, izpostavil na začetku pogovora. "Ko sem bil mlajši, sem veliko smučal. Oče je bil moj učitelj, zato smučanje mogoče zame ni bilo tako zabavno kot za druge otroke. Ampak smučanje imam rad in po koncu košarkarske kariere bom spet smučal."

Ni pa bilo samo smučanje tisto, s katerim se je ukvarjal, njegov prvi šport je bil namreč hokej. "Osem let sem treniral hokej, do začetka srednje šole. Šele nato sem začel igrati košarko. Dedek je pred hišo, v kateri smo živeli, postavil koš. Vsak dan sem metal nanj. Ko je to videla mama, mi je rekla, naj se vpišem v katerega od klubov ali košarkarsko šolo." Med hokejem in košarko je izbral šport z oranžno žogo. "Svoje odločitve ne obžalujem."


Z Bleda ga je pot vodila v Union Olimpijo, za katero je igral dve sezoni, zdaj pa je leto in pol član Crvene zvezde. Zaradi svojega načina igre, v katerem je veliko gibanja, energije in agresivnosti, je seveda povsod ljubljenec navijačev. "Delovne navade sem pridobil pri hokeju. Če želiš biti energičen na ledu, moraš veliko in trdo delati. Mislim, da so hokejisti res dobro pripravljeni. Pri hokeju sem pridobil tudi agresivnost, kar mi koristi pri košarki. Če želiš v tem športu kaj doseči, moraš biti agresiven. "

Pri navijačih je priljubljen tudi zaradi svoje pojave in prijaznosti. "Košarkarji so bolj olikani od hokejistov. Slednji izven igrišča mogoče večkrat vozijo prehitro in več preklinjajo. Ampak če imaš malo tega v sebi, je to dobro tudi pri košarki."

Čeprav ima rad hokej, pravi, da je njegova ljubezen košarka. "Te se bom držal do konca življenja. Rad gledam hokejske tekme, lani sem celo malo drsal. To so stvari, ki jih ne pozabiš, še bom igral hokej."

Vseeno pa je Jaka trenutno pravi promotor košarke v svojem mestu, kjer imajo le eno košarkarsko igrišče. "Letos so ga prenovili. Zelo sem vesel zaradi tega, ker lahko otroci igrajo na dobri podlagi. Ampak imamo samo eno igrišče, kjer se ljudje lahko družijo, igrajo tri na tri, mečejo na koš. Košarka pri nas ni tako priljubljena, vendar upam, da se bo to nekoč spremenilo," je zaključil Blažič.

Članki iz rubrike