sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 20.03.2015 14:54:23

Ali Dule že ve?

Arsen Perić
Tako kot boj za šesto mesto, ki zadnje vodi v Evropo in o katerem bo odločal tudi izid slovenskega obračuna jutri v Stožicah, je v zadnjem krogu lige ABA ta konec tedna še kako aktualen boj za mesta od dva do štiri.

Drugo mesto prinaša tekmo več doma v polfinalu s tretjeuvrščenim moštvom, četrto mesto pa obračun z najmanj zaželeno Crveno zvezdo, najboljšim moštvom rednega dela. Pred zadnjim krogom v troboju Budućnost-Partizan-Cedevita najbolje kaže prvi, a to se lahko zelo hitro spremeni, če vemo, da Črnogorci v nedeljo igrajo s Partizanom, Cedevita pa gostuje pri Szolnoki Olaju.

Zagrebčani imajo v primeru zmage zagotovljeno tretje mesto, saj imajo boljši medsebojni izkupiček tako od Budućnosti kot Partizana, v primeru poraza so zanesljivo četrti. Jasno je torej, da zmagovalec obračuna v Podgorici dobi glavno nagrado, drugo mesto, in da se poražencu skoraj zanesljivo obeta najkrajša slamica, obračun z Zvezdo v polfinalu. Je potem čudno, da je zanimanje v Podgorici izjemno, da bo dvorana razprodana in da se obe ekipi pripravljata na dvoboj podobno, kot bi šlo za odločilno tekmo izločilnih bojev?

Glede na to, da gre za tekmo črnogorske in srbske ekipe, je kar nekaj možnosti za to, da bo na njej sodil vsaj kakšen Slovenec. Morda trener črno-belih Duško Vujošević že ve, če in kateri bo to, tako kot je to vedel nekaj dni pred gostovanjem Partizana pri MZT-ju konec januarja. Takrat je zagnal vik in krik, ker so bili to trije Slovenci, spraševal se je o regularnosti, ki bi bila lahko v luči takratnega boja za četrto mesto z Olimpijo postavljena pod vprašaj.

Nihče pa ni zagnal vika in krika, kako je Vujošević tako zgodaj vedel, kdo bodo sodniki v Skopju, ko pa naj bi se to razkrilo komaj na dan tekme ali kvečjemu dan prej. Od takrat se ni več oglasil, to očitno ni bilo več potrebno, saj je na eni strani svoj namen svojevrstnega pritiska na sodnike (oziroma komisarja lige, ki jih izbira) tako na tisti kot na naslednjih tekmah dosegel, na drugi strani pa je njegova ekipa vseskozi zmagovala in nastop v končnici ni bil več ogrožen. Lisjak Dule ve, kako se tem stvarem streže.


BOJ ZA DRUGO DO ČETRTO MESTO 
2. Budućnost 25 18 7 1908:1737 43


3. Partizan 25 18 7 1845:1693 43
4. Cedevita 25 17 8 1930:1771 42

PARTIZAN – BUDUĆNOST 0:1 (+11)
PAR – BUD 61:72, BUD – PAR ?

BUDUĆNOST – CEDEVITA 0:2
BUD – CED 70:80, CED – BUD 80:70

PARTIZAN – CEDEVITA 1:1 (+8 CED)
PAR – CED 76:64, CED – PAR 70:50

Članki iz rubrike