oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

lp
lp
0 24.08.2015 15:40:45

Boštjan Nachbar: Sam bi bil takoj za to

V sobotnem velikem intervjuju je Sani Bečirović posebej za Ekipo SN razkril marsikaj zanimivega, tudi razmišljanje treh nekdanjih reprezentantov in obenem nekdanjih košarkarjev Uniona Olimpije o morebitnem zaključku kariere v Stožicah.

V dresu kluba, v katerem so nekdaj blesteli in še v času zlatega Tivolija navduševali množice. To so bili časi, ko je dvorana pod Rožnikom pokala po šivih, ko se je iskala dodatna vstopnica. To so bili obenem časi, ko so tudi največji evropski klubi s cmokom v grlu prihajali v slovensko prestolnico.


Takšnih časov žal že nekaj časa ni več, mnogi bi na tem mestu pripomnili, da je tako prav zaradi takratnega obdobja, ko sta se cedila med in mleko ter se je živelo na (pre)veliki nogi. V želji, da bi klubu vrnili nekaj nekdanjega sijaja in postavili temelje za vzpon, morda nekega dne celo vrnitev v evroligo, so 34-letni Sani Bečirović in 35-letna Boštjan Nachbar ter Primož Brezec kovali načrt vrnitve v zmajevo gnezdo, da bi tam, od koder so krenili v svet, in tam, kjer so začeli svoje velike kariere, tudi dokončali delo na parketu. In zatem obrnili nov list. Postali klubski delavci, vsak na področju, ki mu je najbolj pisano na kožo. Vse to bi se nemara res zgodilo (morda, ali pa tudi ne), če bi na mestu trenerja Uniona Olimpije ostal Memi Bečirović. Pa ni ...

nachbar 1

"Res je škoda, da se to ni zgodilo, tudi zato, ker mislim, da bi to lahko bil pravi model za naprej. Finančno bi bilo to več kot izvedljivo, ker smo bili vsi trije pripravljeni pristati na minimalne pogoje ravno zato, ker bi se hkrati pripravljali za nove položaje. Mislim, da bi Olimpija in navijači prav tako imeli precej od tega."

Boštjan Nachbar, ki si bo v jeseni svoje kariere nadel dres Seville, se z vodstvom ljubljanskega kluba sicer nikoli ni pogovarjal o vrnitvi v ta klub. "To je bila bolj Sanijeva ideja. Ne vem, kako daleč je bilo sploh zapeljano. Sam bi bil takoj za to, da se slovenski reprezentanti vrnemo v Slovenijo, da igramo pred svojimi navijači, predstavljamo naš klub in ga poskušamo vrniti na pota stare slave. Ideja je bila dobra, žal pa je ostalo samo pri tem. Zdi se mi, da je takih idej pri nas vse polno, žal pa se po navadi ne uresničijo."

004-25-brezec

V Stožicah medtem krpajo konec s koncem in poskušajo preživeti. Takšne ideje so brez dvoma zanimive za vsakogar, vseeno pa vse prevečkrat zmanjka volje, želje in energije, da bi prišlo do uresničitve. Spomnimo, s podobno zamislijo je v Stožice prišel tudi Rašo Nesterović, pa se je vse skupaj hitro razblinilo kot milni mehurček. Na glas je o (kakršnikoli) vključitvi v klub že večkrat razmišljal tudi Marko Milić, ki je všečna pojava in izjemno priljubljen pri navijačih. Čeprav bi lahko zaradi manj prijetnega razhoda leta 2009 do kluba gojil zamero, je nikakor ne. Olimpija ima pač posebno mesto v njegovem srcu ...

nachbar

In medtem ko se v Stožicah na namige svojih nekdanjih "otrok" ne odzivajo, je videti, da so za takšne ideje bolj dovzetni pri Košarkarski zvezi Slovenije. No, vodstvu zmajev pa ne moremo očitati popolne brezbrižnosti do vključevanja "ostarelih" asov, saj idejo o prihodu Jake Lakoviča, ki pa doslej nikoli ni nosil dresa Uniona Olimpije, še vedno ohranjajo pri življenju.

Članki iz rubrike