palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

liz
liz
0 09.09.2015 09:47:46

Božić namesto Vujoševića

Arsen Perić
Pri Partizanu so se odločili, da bodo obrnili nov list.

Nova uprava beograjskih črno-belih je storila prvo potezo v svojem mandatu, in sicer se je dosedanjemu trenerju Dušku Vujoševiću zahvalila za sodelovanje. Namesto njega bo krmilo ekipe prevzel Petar Božić.

Šestintridesetletni Božić je igralsko kariero končal pred dvema letoma in bil od takrat Vujoševićev pomočnik. Zdaj bo vlogo pomočnika prevzel še en nekdanji košarkar Partizana Dušan Kecman.



Ker sta oba šele na začetku trenerske kariere, naj bi obstajala možnost, da bo klub v bližnji prihodnosti angažiral še enega izkušenega strokovnjaka, ki bi jima pomagal. "Upravni odbor se je na prvem sestanku odločil začeti novo poglavje v zgodovini kluba in ni podaljšal sodelovanja z Duškom Vujoševićem. Priložnost je ponudil novemu trenerju. Ocenjeno je, da je treba začeti s konsolidacijo kluba na vseh ravneh. Na temeljih bogate zgodovine in vseh preteklih uspehov se bo z novimi močmi in energijo počasi začel vračati k šampionskim višinam in nadaljevanju osvajanja lovorik," so zapisali na uradni strani kluba.

"Upravni odbor se Dušku Vujoševiću zahvaljuje za vse, kar je storil za Partizan. Zanj so vrata kluba bila in bodo vedno odprta. Vujošević ni le najtrofejnejši trener v klubski zgodovini, ampak je strokovnjak, ki je ustvaril številne igralske legende Partizana, srbske in svetovne košarke. Iz Partizana je naredil planetarno znamko, v veliki meri je njegova zasluga, ker je naš klub prepoznaven po tem, da je iz njegovih vrst prišlo največje število NBA igralcev zunaj ZDA. Večkrat je s Partizanom naredil čudež, osvajal domače, regionalne in evropske lovorike, skupaj s Predragom Danilovićem je najbolj zaslužen za dominacijo, ki je trajala skoraj 15 let. Duško Vujoševič je pisal zgodovino kluba, nekatere od njenih najbolj bleščečih trenutkov. Partizan je bil in bo ostal njegov dom," so še zapisali.

Članki iz rubrike