nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 01.03.2016 19:08:07

Liga ABA še ni izbrala med evroligo in ligo prvakov

Skupščina regionalne košarkarske lige ABA v Beogradu še ni dala odgovora na vprašanje, v katerih evropskih tekmovanjih bodo v prihodnji sezoni igrali najboljši klubi iz lige ABA. Na skupščini so predstavili ponudbe evrolige in Fibe, a odločitev bo padla po dodatnih pogovorih.

Evroliga je prvaku lige ABA ponudila licenco B za prihodnje tri sezone (2016/17, 2017/18 in 2018/19) in najmanj tri mesta v evropskem pokalu.

Mednarodna košarkarska zveza Fiba pa je ponudila dve različici. Po prvem scenariju bi v novoustanovljeni ligi prvakov klubi iz regionalne lige imeli zagotovljena tri mesta v rednem delu sezone in dodatno mesto v kvalifikacijah. Po drugem scenariju pa bosta imela samo dva kluba zagotovljeno mesto v ligi prvakov, eden pa bi se lahko vanjo prebil skozi kvalifikacije.



Kateri scenarij bo Fiba predstavila vodstvu lige ABA, bo odvisno od pogovorov, ki jih krovna košarkarska zveza vodi z nacionalnimi zvezami. Prav zaradi teh nejasnosti so na skupščini sprejeli odločitev, da zaenkrat ne podpišejo sporazuma z nastajajočim podjetjem, ki bo vodilo ligo prvakov.

"Vodstvo lige ABA bo nadaljevalo pogovore z zainteresiranimi strankami, po končanih pogovorih pa bo skupščina regionalne lige sprejela končno odločitev o tem, v katerih tekmovanjih bodo sodelovali naši klubi," so zapisali pri ABA.

Značke: liga-aba, evroliga, fiba

Članki iz rubrike