901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 07.07.2016 12:25:03

Olimpija ne more registrirati novih igralcev

Nikola Miljković
Okrožno sodišče v Ljubljani je danes izdalo sklep, s katerim se lahko začne postopek poenostavljene prisilne poravnave v košarkarskem klubu Olimpija, ki so ga predlagali v klubu. Vodstvo kluba ima zdaj štiri mesece časa, da se z upniki dogovori o podrobnostih.

Poenostavljena prisilna poravnava naj bi klubu omogočila normalno preživetje. Trenutna slika v ljubljanskem kolektivu je klavrna. Ekipa je trenutno brez trenerja, mladi odhajajo iz kluba, ta pa je trenutno tudi suspendiran s strani Košarkarske zveze Slovenije. "To je odločitev uprave in sponzorjev, da se skupaj naprej lotimo nadaljnje sanacije dolgov, ki jih je še okrog 1,8 milijona evrov. Več v tem trenutku težko komentiram, a to je način, da klub ostane pri življenju," je odločitev sodišča pokomenitral direktor kluba Matevž Zupančič.

Klub je suspendiran zaradi neplačila odškodnine za Alena Omića, gre pa za približno 15.000 evrov, s čimer je klubu onemogočeno registrirati nove igralce.



Zanimivo bo videti, kako se bo izšlo v eurocupu, žreb je na sporedu danes, saj Mednarodna košarkarska zveza zahteva suspenz ekip, ki sodelujejo v tem tekmovanju, ki ga Fiba ne priznava. Obenem se poraja vprašanje, kako bo klub, ki je v postopku prisilne poravnave, zmogel zbrati sredstva za ekipo in potovanje ekipe v tem tekmovanju.

"Veliko nalog nas čaka v kratkem obdobju. Boljše bi bilo, če bi že imeli rešeno vprašanje trenerja in ekipe, a se po zadnjih zapletih v košarki, saj nismo niti vedeli kje bomo igrali, neznanka je tudi proračun, kadrovanja še nismo lotili. To sledi v kratkem," še pravi Zupančič, o grožnji Fibe s suspenzom pa: "Smatramo, razmišljamo enako kot drugih 23 ekip v EuroCupu, da imamo pravico nastopati tam, kjer lahko in kjer si želimo."

Značke: olimpija, aba

Članki iz rubrike