901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 26.07.2016 17:36:34

Zlatorogu povabilo v ligo Aba

www.alesfevzer.com
Po tem, ko je postalo jasno, da Helios Suns in Union Olimpija v sezoni 2016/17 ne bosta zaigrala v košarkarski ligi Aba, je vodstvo tekmovanja o tem obvestilo Zlatorog in mu dalo možnost za igranje v regionalni ligi.

Laščani so o tem obvestili tudi Košarkarsko zvezo Slovenije. Zlatorog, ki je v minuli sezoni lige Nova KBM osvojil tretje mesto, ima tako priložnost, da zaigra v ligi Aba kot druga slovenska ekipa, saj ima naša država dve mesti v tem tekmovanju, v katerega je že uvrščena novomeška Krka.

Vodstvo KK Zlatorog se že nekaj časa zanima, da bi po sezoni Laščani 2011/12 spet zaigrali v regionalnem tekmovanju, v katerem so se v krstni sezoni povzpeli do polfinala.



Glede na to, da je igranje v ligi Aba pogojeno z višjimi sredstvi, bo vodstvo odločitev sprejelo do petka, ko mora klub tudi javiti dokončno odločitev.

Danes dopoldne so na spletni strani lige Aba zapisali, da v njej ne bodo igrali slovenski prvaki, košarkarji Helios Suns in košarkarji Uniona Olimpije, ki so pred časom dobili posebno vabilo za igranje v tem tekmovanju. Vodstvi obeh slovenskih košarkarskih kolektivov sta obvestili vodstvo lige, da ne moreta izpolniti obveznosti do lige, o katerih so se dogovorili 14. julija na zasedanju v Črni gori.

Značke: zlatorog, aba

Članki iz rubrike