požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

ku
ku
0 29.07.2016 14:36:25

Zlatorog zavrnil ligo ABA

alesfevzer.com
V Laškem so se po premisleku odločili, da ne bodo sodelovali v jadranski ligi.

Seveda je razlog denar. V klubu so čakali na odločitev sponzorjev oziroma predvsem enega - Pivovarne Laško Union, katere lastnik je Heineken. Slednji se ni odločil za povečanje finančnega vložka, s tem je igranje Zlatoroga v ligi ABA padlo v vodo.

V njej naj bi nadomestil Helios, ki je jadransko ligo prekrižal zaradi prenatrpanega urnika. Danes je negativni odgovor vodstvu lige ABA poslal tudi reški Kvarner, ki naj bi igral namesto Uniona Olimpije. Slednja je že na začetku tedna odpovedala igranje, ker nima denarja za plačilo kotizacije.

"Potem ko smo v KK Zlatorog Laško kot finalisti državnega prvenstva šele po odpovedi nekaterih klubov prejeli vabilo za nastopanje v ligi Aba za sezono 2016/17, smo v vodstvu kluba morali narediti hitro, a kolikor je bilo mogoče temeljito analizo o tem, ali bi bilo s proračunom, ki ga imamo na voljo, smiselno sodelovati v tekmovanju moštev, katerih finančne zmožnosti so precej večje od naših," piše v pojasnilu na spletni strani Laščanov.



"Pred dokončno odločitvijo smo se obrnili še na našega generalnega sponzorja, podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o., a ker imamo z njim že podpisano trdno, dolgoročno in za slovenske razmere vsekakor zavidanja vredno pogodbo do leta 2018, smo z razumevanjem morali sprejeti njegovo obrazložitev, da nam dodatnih sredstev za sodelovanje v Ligi Aba ne more omogočiti," so še zapisali v Zlatorogu.

Dodali so, da sta vodstvo kluba in upravni odbor še enkrat preverila možnosti, da bi klub navzlic finančnim omejitvam poskusili v regionalnem tekmovanju. A so se določili, da bodo dali prednost razvoju, uveljavljanju mladih v domačih tekmovanjih ter mednarodnemu tekmovanju Alpe Adria. Upajo pa, da bodo z dobrim delom, rezultati in dodatnimi sredstvi v ligi Aba lahko zaigrali v prihodnjih sezonah.

Kaj bo zdaj storilo vodstvo lige, je vprašanje. Bo vabilo nove člane ali pa bo ostalo kar pri zdajšnji številki 12 klubov?

Članki iz rubrike