pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ps
ps
0 16.09.2016 14:33:46

Rems se vrača na sceno

alesfevzer.com
Nekaj manj kot dve leti je od takrat, ko se je Iztok Rems poslovil od funkcije generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije.

Nenadoma, za nekatere ne tudi presenetljivo. Zdaj se spet vrača na sceno. Uradno z nje sicer niti ni odšel, saj je ves čas od sestopa s funkcije sekretarja v vlogi svetovalca predsednika Mateja Erjavca in njegovega naslednika na mestu generalnega sekretarja zveze Raša Nesterovića, a ni skrivnost, da gre bolj ali manj za formalno funkcijo.

Rems se bo zdaj "rektiviral" drugje, v ligi ABA, kjer bo sedel na mesto sodniškega komisarja. Slednjega je v zadnjih letih zasedal Aleš Kamnikar, tudi še v prejšnji sezoni, v kateri je bil še edini Slovenec z neko pomembno funkcijo v ligi po "odstavitvi" Rada Lorbka in Romana Lisca.


Prav v minuli sezoni so se še precej okrepile kritike na račun Kamnikarja, podpredsednik lige in predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je prednjačil in večkrat na glas govoril, da ga je treba čim prej zamenjati. Zdaj se bo to zgodilo, namesto Slovenca pa spet prihaja Slovenec.

Tudi direktor jadranske lige Krešimir Novosel je potrdil, da bo Iztok Rems novi komisar za sodnike. No, če smo čisto natančni, je dejal, da obstaja velika verjetnost za to, imenovanje mora namreč potrditi še skupščina klubov, a že zdaj se ve, da bo to zgolj formalnost.

Rems v državah nekdanje Jugoslavije uživa ugleden status, kot sodnika so ga povsod zelo spoštovali. Zanimivo pa je, da Rems kot uslužbenec KZS prihaja na mesto v ligo, ki je Fiba ne priznava, posledično je ne bi smela tudi krovna organizacija.

Članki iz rubrike