Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 21.09.2016 19:24:03

Zveze ne popuščajo in lige ABA ne priznavajo

liga aba
Liga ABA vstopa v šestnajsto sezono, začela naj bi se 29. septembra. In nikoli doslej je ni spremljalo toliko težav, kot tokrat.

Na današnji skupščini v Zagrebu težav med vodstvom regionalne lige in nacionalnimi zvezami niso rešili. To niti ni bilo mogoče, saj predstavnikov slednjih sploh ni bilo v hrvaško prestolnico, kar pa je bilo pričakovano.

Predstavniki zvez so namreč sestankovali v torek v Slavonskem brodu in odločili, da bodo ligo ABA priznali le v primeru, če se število udeležencev zmanjša iz 14 na 12, kot je bilo dogovorjeno spomladi, in če se bodo tekme igrale le med tednom, tako da bi bili dnevi ob koncu tedna namenjeni domačim prvenstvom.


Ob težavah s formatom tekmovanja so kamen spotike tudi sodniki. Tisti, ki bodo sodili v regionalni ligi, bodo namreč s strani zvez suspendirani, izjema bodo le sodniki, ki sodijo v evroligi.

Na zasedanju v Zagrebu so predstavniki udeležencev letošnje lige ABA potrdili finančni načrt, seznam sodnikov in delegatov, obenem so namesto Aleša Kamnikarja, na čigar delo so imeli največ pripomb pri Crveni zvezdi, za komisarja sojenja imenovali Iztoka Remsa. Sprememba je tudi ukinitev nacionalnega ključa pri določanju sodnikov, odslej bo lahko vsak sodnik sodil na vsaki tekmi, ne glede na to, iz katere države prihajata tekmeca.

Glavna točka na skupščini je ostala prazna. Ker predstavnikov nacionalnih zvez ni bilo na spregled, ni so stekli pogovori med obema stranema. "Na ta način so še enkrat pokazali, da niso pripravljeni na dogovor in skupno delo s ciljem razvoja košarke v regiji. Upamo, da bodo nacionalne zveze spremenile stališče," so v skupni izjavi za javnost dejali udeleženci skupščine, obenem pa izrazili odločnost, da bodo z vsemi razpoložljivimi sredstvi branili skupno željo vseh vpletenih klubov, da še naprej nastopajo v regionalni ligi.

Značke: liga-aba, iztok-rems

Članki iz rubrike