Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 23.09.2016 13:40:23

Vrag je odnesel šalo, vpletla se je EU

Stvari so odšle predaleč, zato se je v spor Evrolige in Fibe vključila celo Evropska unija. Glavna igralca obeh organizacij, Jordi Bertomeu in Patrick Baumann bosta v ponedeljek sedla za isto mizo z enim od komisarjev EU.

Gospoda naj bi bila postavljena pred ultimat. Skratka, do rešitve enostavno mora priti, zdaj ni več šale. Ravno zato bo stvari v svoje roke vzela EU in že predolgo trajajoči spor privedla do kompromisa.

Da je EU pravzaprav že vpletena je jasno, Evroliga se namreč sklicuje na njeno zakonodajo in Fibi sporoča, da ta nima pravice preprečevati klubom in sodnikom, da sodelujejo v tekmovanjih, ki jih organizira Evroliga (evroligo in evropski pokal).

In ne gre le za obe najmočnejši klubski tekmovanji na stari celini, v navzkrižnem ognju se je znašla tudi regionalna liga ABA, katero nacionalne zveze Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne gore in Makedonije še vedno ne želijo priznati, ampak sledijo navodilom iz Münchna, kjer ima sedež Fiba.

TEKME VSAK DAN, CELO DVE TEKMI NA DAN?!
Spomnimo, prve tekme v ligi ABA bodo 29. septembra, slovensko prvenstvo se začenja 8. oktobra, evropski tekmovanji pa 12. oktobra.

Union Olimpija bo, denimo, sodelovala v treh tekmovanjih in se glede na objavljene razporede tekem komaj prebijala iz dneva v dan. Drugi konec tedna v oktobru bo tako med petkom in nedeljo odigrala kar tri srečanja: sedmega bo gostovala pri Igokei, osmega bo gostila Krko, devetega pa Mornar. In naprej, 22. oktobra bi morala hkrati gostovati pri Ciboni in v Stožicah gostiti Portorož. Ali pa teden dni pozneje, ko bi morala hkrati gostovati pri makedonskem Karpošu in v Domžalah. 


Za uspešno premagovanje ovir v zgoščenem razporedu treh tekmovanj so se pri zagrebški Cedeviti odločili, da bodo imeli kar dve ločeni ekipi, vsaka s svojim trenerjem. Vendar za kaj takšnega v Stožicah seveda nimajo denarja. Ali kot je dejal trener zmajev Gašper Okorn: "Če bomo fizično sposobni priti s tekme na tekmo - morda ne bomo mogli biti istočasno v Škofji Loki in Skopju - bomo to naredili in odigrali. Konec in pika."

Značke: liga-aba, fiba

Članki iz rubrike