volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 29.09.2016 09:06:13

Danes začetek nove sezone lige ABA

www.alesfevzer.com
S tekmami prvega kroga se danes začenja nova sezona košarkarske lige Aba. Slovenske barve bosta v tekmovanju zastopala Krka in Union Olimpija, uvodni dvoboj bodo prav danes proti lanskemu finalistu Mega Leksu v Sremski Mitrovici igrali zmaji. Tekma je na sporedu ob 21. uri. Že pred tem bosta ob 19. uri moči merili še Cedevita in Budućnost.

Krog se bo nadaljeval z dvema tekmama v petek, ob 19. uri se bosta pomerila Crvena zvezda in skopski MZT, ob 21. uri pa Zadar in FMP. Krkaše prva tekma čaka v soboto ob 17. uri, v Novo mesto prihaja moštvo Karpoš Sokoli. V soboto ob 19. uri bo tekma Mornar - Partizan, uvodni krog pa se končuje v nedeljo, 2. oktobra, s tekmo ob 17. uri med Igokeo in Cibono. Naslov branijo košarkarji Crvene zvezde, ki so lani v finalu s 3:0 ugnali Mega Leks.


Moštvo Olimpije je letos precej premešano, vodi jih tudi novi trener Gašper Okorn, ekipa pa se na prvo tekmo v Srbijo ne podaja z belo zastavo. Moštvo se je v premoru precej spremenilo, od prejšnje zasedbe sta v ekipi ostala le Gregor Hrovat in Blaž Mesiček. Na zadnjih dveh pripravljalnih tekmah je ekipa izgubila proti zagrebški Ciboni in premagala Gradec. Zmaji vlogo favorita na prvi tekmi tako prepuščajo gostiteljem, kar pa po besedah trenerja ne pomeni, da nimajo svojih želja.

Tudi Krka je pred novo sezono precej spremenjena, trener ekipe Dejan Mihevc pravi, da je skozi celotne priprave začel graditi ekipo, vzgajal značaj igralcev, čeprav je imel nekaj težav z odsotnostjo treh reprezentantov in poškodbami. A igralci so priprave izvedli optimalno, dobro delali. Ekipa si želi skozi sezono vpeljevati številne izboljšave in jih tudi pokazati na igrišču.

Značke: krka, aba, union-olimpija

Članki iz rubrike