favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
2 25.11.2016 08:22:39

Zoran Janković o tem, koliko denarja bo še danes prišlo na račun Olimpije

Nikola Miljković
Verjetno mislite, da so se nam malce skisali možgani, da govorimo o Olimpiji v istem stavku z evroligo. No, pa ni čisto tako. Še vedno obstajajo veliki načrti, ki jih podpira predvsem ljubljanski župan Zoran Janković.

Sanj o poenostavljeni prisilni poravnavi za KK Olimpija je zelo verjetno konec, čeprav uradne odločitve sodišča še ni. Olimpija ni uspela zbrati dovolj podpisov upnikov, predvsem igralcev, čeprav ji je zmanjkalo le za malenkost. No, za KK Olimpija je bilo bistveno, da je lahko nemoteno začel sezono, saj se po zakonu ob začetku postopka poenostavljene prisilne poravnave ustavijo vse blokade in upniški zahtevki.

V javnosti je bil Zoran Janković, ljubljanski župan, za katerega res lahko rečemo, da skrbi za šport in ga ima rad, kritičen do tega, da se ne poplača igralcev. Ker se je zdelo, da ni več rešitve za nekoč športni ponos glavnega mesta, smo ga poklicali za nekaj vprašanj.



"Poenostavljena prisilna poravnava je bila pripravljena korektno in je omogočila štiri mesece normalnega dela v klubu. Toda v tem primeru bi morali stoodstotno poplačati FURS in NLB, pri kateri ima Olimpija zavarovan kredit, igralce pa le dvajsetodstotno. To je nekorektno. Mislim, da se bodo igralci zdaj dogovorili in če bo uvedena normalna prisilna poravnava, bodo poplačila za vse enaka in to do petdeset odstotkov. Če bo za vse enako, je to korektno," je na začetku povedal Janković, potem pa sprožil pravo detonacijo ... 

CELOTEN POGOVOR Z ZORANOM JANKOVIĆEM, V KATEREM RAZKRIVA, KOLIKO DENARJA BO ŠE DANES PRIŠLO NA RAČUN OLIMPIJE, KDO SO MOREBITNI NOVI SPONZORJI ZMAJEV IN KAKŠNI SO CILJI LJUBLJANČANOV, SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.

Članki iz rubrike